UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2023-02-13 08:45

Egy magyar érem született a Multi Alarm junior nemzetközi versenyen

A tizenharmadik alkalommal megrendezett pécsi Multi Alarm junior nemzetközi tollaslabda-bajnokságon egy magyar aranyérem született: a vegyes párosok között Horváth Csanád és Hart Petra állhatott fel a dobogóra.

Tizenharmadik alkalommal rendezte meg a Magyar Tollaslabda Szövetség és a Multi Alarm SE a Multi Alarm junior nemzetközi tornát, amelyen – a korábbaikhoz hasonlóan – népes mezőny gyűlt össze: bár a tavalyi számot (170) nem sikerült megugrani, így sem panaszkodhattak a szervezők, közel 140 fiatal nevezett be a szokásoknak megfelelően február első felében tartandó viadalon; közülük 28-an voltak magyarok.

Egy évvel ezelőtt három hazai érmet ünnepelhettünk, akkor egyesben Kígyós Keán és Vetor Tánya, míg a fiú párosok között Tóth Barnabás és Tóth Kristóf párosa szerzett bronzérmet. Az említett fiatalok közül senki sem indult a bajnokságon, ennek ellenére

a múlt hét végi eseményen is született magyar medál, ám most „csak” egy alkalommal láthattunk hazai induló(ka)t a dobogóra állni.

Fiú egyesben a hazai indulók közül egyedül Mesterházy Milán (Multi Alarm SE) tudott két mérkőzést nyerni, ami a harmadik fordulóba jutást eredményezte a 2007-es születésű tollaslabdázónak; a legjobb tizenhat között a második kiemelt Matthew Cheung (ír) állta az útját. A lányoknál két pécsi versenyző is a negyeddöntőben búcsúzott: Szabó Zsófit (2007)az első kiemelt, később a tornát is megnyerő Lucie Krulová (cseh) győzte le, míg Dorozsmai Hédit (2008) a horvát Jelena Buchberger últa felül.

A fiú párosok között Mesterházy és Palkovics Péter (2008) két sikerrel beverekedte magát a legjobb nyolc közé, az elődöntőbe jutás azonban már nem sikerült, őket is a későbbi győztes búcsúztatta a cseh Dvorák és Rázl személyében. A lány duók esetében nem született magyar siker, nem úgy a vegyes párosoknál: az egymás oldalán már rengetegszer fellépő Multi Alarmos Horváth Csanád és Hart Petra (mindketten 2006-osak) három győzelemmel jutottak be a már biztos érmet jelentő elődöntőbe, ahol – a változatosság kedvéért – az aranyérmet megszerző, első kiemelt Viktor Petrovic, Andjela Vitman (szerb) duóval szemben maradtak alul.

(A kiemelt kép forrása: MTLSZ)