UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2023-02-16 20:57

A DVTK várja az élről az U21-es élvonal hajráját

A jövő hét végén befejeződik az U21-es élvonalbeli jégkorongbajnokság; a hajrát a remek formába lendülő DVTK Jegesmedvék Akadémia várja az élről, ám az utolsó fordulókban is könnyedén változhat a végső sorrend.

Az U21-es élvonalbeli jégkorongbajnokság csapatai közül a Budapest Jégkorong Akadémia zárta az óévet a tabella élén, ám nagyot változott a világ az azóta eltelt másfél hónap alatt, a fővárosaik ugyanis visszaestek a negyedik helyre. 

A rangsort a remek formába lendülő DVTK Jegesmedvék Akadémia vezeti: a miskolciak a legutóbbi tíz bajnokijukból kilencet megnyertek, legutóbb a FEHA19 ellen kaptak ki, idegenben (3–0).

A fehérváriak a diadallal három pontot faragtak a hátrányukból, ugyanis ők követik – jelenleg négy egységnyi távolságból – a DVTK fiataljait. A harmadik helyen, három ponttal a FEHA19 mögött az Újpesti Jégkorong Akadémia következik, akik az említett riválisuknál egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, így egy esetleges DEAC Jégkorong Akadémia elleni, pénteki győzelemmel két fordulóval az alapszakasz vége előtt beérhetik a fehérvári együttest. 

A január elsején még első Budapest JA már biztosan a negyedik pozícióban fejezi be az alapszakaszt, míg a Vasas SC és a DEAC még harcban áll az ötödik helyért.

A bajnokság a már említett DEAC–FEHA19 összecsapással – közel kéthetes szünet után – pénteken folytatódik, míg az utolsó találkozókat február 26-án, vasárna játsszák. A negyeddöntőbe a hattagú A-csoport mindegyik csapata bejut, hozzájuk csatlakozik a B-jelű első két helyzettje, amely jelen állás szerint az UNI Győr-Nemak ETO HC és a Dunaújvárosi Acélbikák lesz, ám még a Lehel-HC és az FTC-Telekom is beleszólhat a versenyfutásba. A tabellák ITT böngészhetők.

Nem csak a csapatok, hanem a játékosok rangsorában is DVTK-s vezetést látunk: a miskolciak egyik vezére Trozsák Ádám, aki 16 góllal és 13 assziszttal (29 pont) az élvonal egyik legjobbja.

(A kiemelt képen: Trozsák Ádám lő kapura az Újpest ellen / Forrás: DVTK Jegesmedvék JSA/NGS Photo)