UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2023-02-16 11:57

Két magyar csapattal a mezőnyben kezdődnek a fedett pályás Eb-k

Az U16-os fiú teniszválogatott péntektől vasárnapig Franciaországban, míg az U14-es leánycsapat csütörtöktől szombatig Csehországban szerepel a fedett pályás korosztályos Európa-bajnoki nyolcas döntőben.

Legutóbb öt évvel ezelőtt fordult elő, hogy két magyar csapat is kvalifikálta magát a teniszezők fedett pályás utánpótlás Európa-bajnokságára, idén viszont az U16-os fiú- és az U14-es leányválogatottnak köszönhetően a mieink ismét két korosztályos nyolcas döntőben lesznek érdekeltek.

A Nemcsek Gréta, Kálmán Luca, Mihálka Anna összeállítású U14-es lányok már csütörtök délután megkezdik szereplésüket a csehországi Rakovnikban zajló kontinenstornán. Mivel a válogatott a második helyen abszolválta a selejtezőt, így biztos volt, hogy kiemelttel, vagyis csoportgyőztessel találkozik az Eb negyeddöntőjében.

A mieink a negyedik kiemelt franciákat kapták a sorsoláson.

Amennyiben a Mihálka Attila vezette lányok nyernek az első körben, az elődöntőben a törökök vagy a csehek várhatnak rájuk.

Eközben a Kincses Kolos, Nagy Botond, Major Áron felállású U16-os fiúk péntektől a franciaországi Marcq-en-Baroeulben szerepelnek az Európa-bajnokságon. Miután a Fekete Rudolf irányította együttes megnyerte a selejtezőcsoportját, kiemeltként várhatja csütörtöki délutáni sorsolást –

a lehetséges negyeddöntős ellenfelek: Horvátország, Németország, Spanyolország és Nagy-Britannia válogatottja.

„A franciaországi nyolcas döntőben nyilván nem mi leszünk a legesélyesebbek, de persze szeretnénk minél több meccset nyerni, és kiélvezni, hogy a legjobbak között szerepelhetünk" – nyilatkozta a selejtezőcsoport megnyerése után az esélyekről Kincses Kolos.

(Kiemelt képen (balról): Kálmán Luca, Mihálka Attila szövetségi edző, Nemcsek Gréta és Mihálka Anna / Forrás: MTSZ)