UtánpótlásSport
2024. május 5.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2023-02-16 13:51

Lengyelországban járt az U17-es fiúválogatott

Lengyelországban U18-as válogatottak ellen lépett pályára felkészülési tornán a magyar U17-es nemzeti fiúcsapat, míg az U16-osok Litvániában jártak.

Sűrű napokat hagytak maguk mögött a magyar korostályos fiú jégkorong-válogatottak: az U15-ösök és a vb-re készülő U18-asok  mellett az U16-os és az U17-es együttesünk is nemzetközi felkészülési tornán lépett jégre.

Az U17-es gárda a lengyelországi Bytomban játszott U18-as válogatottak ellen. Az első napon 8–0-ra kikaptak a magyarok az észtektől, aztán hosszabbítás után 5–4-re a litvánoktól, végül 3–0-ra a lengyelektől. A korosztálynak U17-esként ez volt az utolsó összetartása és tornája.

„A játékosok nincsenek hozzászokva ehhez a szinthez, elment egy napunk arra, hogy felvegyék a tempót. A csapat magját a magyar U18-as ligában játszók adják, és úgy érkeznek meg a válogatott kerethez, ahogyan a hétköznapjaikat élik a klubjaikban, márpedig a nemzetközi szint a magyar bajnokságé felett van. Novemberben, decemberben és most is az történt, hogy az első meccsen egy-két harmad azzal megy el, hogy felvegyük a sebességet. Az észtek elleni vereség után a másik két találkozón már jól dolgoztunk, segítettük őket, hogy tovább tudjanak lépni” – nyilatkozta Gröschl Tamás edző a hazai szövetség honlapjának.

A fiatalabbak Litvániában vettek részt nemzetközi tornán. Az első meccset 5–2-re elveszítették a lengyel csapattal szemben, aztán 2–1-re verték az olaszokat, majd 4–3-ra a házigazdát. Péter Róbert szövetségi edző értékelte a fiatalok produkcióját.

„A torna során a teljesítményünk fokozatosan javult. A mérkőzések nagy részében teljesítettük, amit előre elterveztünk. Öt az öt elleni játékban domináltunk, viszont helyenként kaptunk felesleges kiállításokat, de szerencsére az emberhátrányos játékunk jól működött. A nyomás alatti döntéshozatalban és a helyzetkihasználásban javulnunk kell.”

(A kiemelt képen: a magyar U17-es fiú jégkorong-válogatott / Forrás: MJSZ)