UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2023-02-13 16:20

Az U18-as válogatott tornagyőztes lett Franciaországban

A divízió 1/A-s világbajnokságra készülő U18-as fiú jégkorong-válogatott két győzelemmel és egy, hosszabbítást követő vereséggel zárta a franciaországi Cergyben rendezett Négy Nemzet Tornát, amelyet megnyert.

A tavalyi asiagói divízió 1/B-s világbajnoki cím okán az áprilisi divízió 1/A-s világbajnokságra készülő U18-as fiú jégkorong-válogatott nyerte a cergy-i Négy Nemzet Tornát – számolt be a Magyar Jégkorong Szövetség hivatalos honlapján. A Svasznek Bence szövetségi edző által felkészített korosztályos együttes az Olaszország elleni 4–0-s sikert követően Szlovéniát is két vállra fektette, 3–2-re felülmúlta vetélytársát. A zárónapon a házigazda Franciország elleni mérkőzés rendes játékidejében nem tudtak dűlőre jutni a felek, hosszabbítást követően a franciák örülhettek 1–0-s sikernek – ezzel együtt a magyar válogatott ünnepelhetett tornagyőzelmet.

Svasznek Bence szövetségi edző így értékelte az U18-as válogatott teljesítményét a szövetség hivatalos honlapjának:

Nagyon jó és erős tornán vettünk részt a hétvégén, és összességében nagyon jól játszottunk. Talán a szlovénok elleni mérkőzésen volt a legtöbb ingadozás és hullámvölgy a játékunkban, de aztán a franciák ellen javítottunk, ott játszottunk a legjobban, ennek is volt köszönhető a tornagyőzelem. Pontosan tudja mindenki, hogy nem ez az eredmény a fontos, hanem majd az áprilisi, de a torna nagyban segített minket, és főleg a játékosokat a tapasztalatszerzésben.

A divízió 1/A-s világbajnokságot szintén Franciaországban, Angers-ben rendezik április 23. és 29. között.

Eredmények, Négy Nemzet Torna, Cergy:
Magyarország–Olaszország 4–0 (2–0, 1–0, 1–0)
Gólszerzők: Ravasz, Makai, Szabó Rácz, Barna
Magyarország–Szlovénia 3–2 (2–0, 0–1, 1–1)
Gólszerzők: Rep, Sever, illetve Löbenwein, Mihalik G., Horváth A.
Magyarország–Franciaország 0–1 (0–0, 0–0, 0–0, 0–1) (hosszabbítás után)
Gólszerző: Nogaretto

 

(Kiemelt kép: a magyar U18-as fiú jégkorong-válogatott. Forrás: jegkorongszovetseg.hu)