UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2023-02-17 18:14

A 18 éves Dobos Mihály Bendegúz volt a kvalifikációs kör legjobbja az Erste Ligában

A kvalifikációs körből a FEHA19 és a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata jutott tovább az Erste Ligában. A fehérváriak – meglepetést okozva – összesítésben 3–0-lal búcsúztatták a DEAC-ot. A három találkozón összesen háromszor volt eredményes Dobos Mihály Bendegúz (18), illetve két gólt pedig előkészített, ráadásul a harmadik találkozón ő szerezte a mindent eldöntő gólt, ezzel a kvalifikációs kör legjobbja lett.

A FEHA19 csapata söpréssel (3–0) jutott tovább a DEAC ellen a playoff-kvalifikációból, és készülhet a Budapest Jégkorong Akadémia elleni negyeddöntőre. A debreceniek ellen három gólt szerzett, kettőt pedig előkészített a 18 esztendős Dobos Mihály Bendegúz, aki így ennek a körnek a legjobbja volt – számolt be a Magyar Jégkorong Szövetség.

„Úgy készülhettünk erre a három meccsre, hogy mi csak győztesen jöhetünk ki a párharcból, hiszen nem volt semmilyen veszítenivalónk. Próbáltunk mindent beleadni, ami a csövön kifér, és ez most elégnek bizonyult a továbbjutáshoz” – mondta a fiatal csatár, aki szerint már az alapszakasz hajrájában is javuló teljesítményt nyújtott az együttes, csak akkor még nem volt szerencséje.

Dobos korábban másfél szezont töltött Finnországban, december végén tért haza. Az alapszakaszban 14 meccsen egyszer volt eredményes, ezt sikerült megtripláznia a DEAC ellen.

Az alapszakaszban a pontok nem úgy jöttek, ahogy elképzeltem, pedig akadtak lehetőségeim, de rendre kifelé pattant a korong vagy valami közbejött. Eddig a rájátszásban viszont kijött a lépés, örülök, hogy sikerült végre megtalálni a góllövő ütőt.

A FEHA19 az alapszakaszt megnyerő BJA-val találkozik majd a negyeddöntőben.

„Mindenkit meglepett a DEAC elleni eredményünk, és jobban vigyázni fognak velünk, alaposabban felkészülnek belőlünk. A BJA lett az alapszakasz legjobbja, próbáljuk megnehezíteni a dolgukat, és a legjobbunkat nyújtani ellenük is. A lényeg, hogy továbbra is felszabadultan játsszunk” – tette hozzá Dobos Mihály Bendegúz, aki az U20-asok divízió I/A világbajnokságán is tagja volt a negyedik helyezett csapatnak.

(Kiemelt kép forrása: MJSZ)