UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2023-02-19 16:28

Az U16-os fiúk ötödikként, az U14-es lányok hatodikként zártak a fedett pályás Eb-n

Az U16-os fiú teniszválogatott az ötödik, míg az U14-es leánycsapat a hatodik helyen zárta a korosztályos fedett pályás Európa-bajnokság nyolcas döntőjét.

Legutóbb öt évvel ezelőtt fordult elő, hogy két magyar csapat is kvalifikálta magát a teniszezők fedett pályás utánpótlás Európa-bajnokságára, a hét végén – az U16-os fiú- és az U14-es leányválogatottnak köszönhetően – a mieink ismét két korosztályos nyolcas döntőben voltak érdekeltek a kontinens legjobbjai között.

Elsőként csütörtökön a Nemcsek Gréta, Kálmán Luca, Mihálka Anna összeállítású U14-es leánycsapat kezdte meg a szereplését a csehországi Rakovnikban rendezett Eb-n. A negyedik kiemelt franciákat kapták nyitó ellenfélként a mieink. Mihálka és Nemcsek is vereséget szenvedett egyesben, így a Kálmán, Mihálka duó hiába győzött párosban, Mihálka Attila szövetségi edző tanítványai 2–1-re alulmaradtak. Ezzel az 5-8. helyért folytatták a lányok. A helyosztók első körében 3–0-s győzelmet arattak a törökök elleni párharcban (Kálmán Luca és Nemcsek Gréta, illetve a Mihálka Anna, Kálmán Luca kettős is simán nyert).

A záró napon az ötödik hely volt a tét a németek ellen, azonban Mihálka és Nemcsek sem bírt ellenfelével (0–2), így a magyar válogatott a hatodik helyen végzett.

A házigazda csehek nyerték meg az Eb nyolcas döntőjét. (A részletes eredmények ITT megtekinthetők.)

Eközben a Kincses Kolos, Nagy Botond, Major Áron felállású U16-os fiúegyüttes a franciaországi Marcq-en-Baroeulben szerepelt a kontinenstornán. A spanyolok elleni negyeddöntős párharcban Nagy kikapott, Kincses pedig győzött egyesben, így a páros döntött: a Kincses, Major egység nagy csatában, de végül alulmaradt a szuper tie-breakben végződő összecsapáson (1–2), ezzel a lányokhoz hasonlóan a Fekete Rudolf irányította fiúk is az alsó ágon folytathatták. Ezt követően a horvátokkal szemben Major és Kincses is győzött egyesben, a Major, Nagy páros pedig ugyancsak megnyerte a saját találkozóját (3–0).

A britek elleni záró párharcban Nagy Botond sikere után Kincses Kolos kikapott, ám a Major Áron, Nagy Botond kettősnek sikerült kiharcolnia a győzelmet (2–1), egyben az ötödik helyet is.

Az U16-os fiúk tornáján szintén a csehek diadalmaskodtak. (A részletes eredmények ITT megtekinthetők.)

(Kiemelt képen: Kincses Kolos (jobbra) és Major Áron / Forrás: MTSZ)