UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2023-02-19 15:14

Fontos versenyek előtt áll az ifiválogatott

A jövő héten az aradi Dracula Openen vesznek részt a magyar ifjúsági ökölvívó-válogatott tagjai, amelyen hangolhatnak a következő időszak legfontosabb megméretéseire, köztük a közelgő korosztályos Eb-re.

Nívós nemzetközi torna kezdődik szerdán az ifjúsági és a junior ökölvívó-válogatottnak: a fiatalok a romániai Arad felé veszik az irányt, hogy a megméressék magukat a Dracula Openen. A viadalon a nevezések alapján huszonhat ország több mint háromszáz korosztályos bokszolója lép majd ringbe a másodjára megrendezett eseményen.

A verseny megfelelő felkészülési állomás lesz a válogatott tagjainak, az ifiknek pedig nem kell sokat várni, hogy újabb komoly megméretéseken húzzanak kesztyűt. Március első felében ismét Budapest ad otthont a több mint hat évtizedes múlttal büszkélkedő Énekes István-emlékversenynek, amelyen a szokásoknak megfelelően a hazai ifimezőny színe-java ott lesz, míg egy bő hónappal később az év legfontosabb korosztályos eseménye következik.

Április 23-án kezdődik Örményországban az ifjúsági Európa-bajnokság: a tavalyi kiírás alkalmával csak a hazai leányszakág tudott érmet szerezni (Kovács Nikolett bronzérmes lett), az viszont nem kérdéses, hogy a fiúk is dobogós célokkal utaznak majd a jereváni viadalra.

Érdemes megjegyezni, hogy pikáns összecsapások várhatók a fiúk esetében a 71 kilogrammos kategóriában: a 2022-ben junior Eb-aranyérmet nyerő Nileborg Krisztián (Strong Hand Boxing Team) idén már az ifjúságiak között versenyez, így könnyedén összetalálkozhat a jelenleg a korosztályban másodéves, tavaly ifjúsági világbajnoki ezüstérmes Gémes Leventével (Szeged Box Club). 

(A kiemelt kép illusztráció, forrás: MÖSZ)