UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2023-02-20 13:17

Kialakult az elődöntő mezőnye az U16-os élvonalban

A múlt héten véget értek az utolsó negyeddöntős meccsek, kialakult az elődöntő párosítása az U16-os élvonalbeli jégkorongbajnokságban.

Február elején, a középszakasz befejezése után elkezdődtek az U16-es első osztályú jégkorongbajnokság negyeddöntői. A legjobb nyolc csapat párharcai az egyik fél két nyert mérkőzéséig tartottak, így nem kellett hozzá sok idő, hogy feljegyezhessük az első, legjobb négy közé jutó gárdákat. 

A négy párharcból három már két összecsapás után véget ért: az alapszakaszgyőztes Újpesti Jégkorong Akadémia az első találkozón 3–0-ra, a másodikon 6–1-re verte a DVTK Jegesmedvék Akadémiát, hozzájuk hasonlóan a Budapest Jégkorong Akadémia sem adott esélyt a Hokiklub Budapestnek (5–0, 8–2). A FEHA19 összecsapása a BJA U15-ös együttesével már szorosabban alakult, az első meccsükön 2–1-es fehérvári győzelem született, a visszavágón viszont már simábban diadalmaskodtak: az 50. percben már 5–0-ra vezettek, végül 5–2-vel biztosították a továbbjutásukat.

A leginkább kiélezett párharc a Vasas SC és a Székelyföldi Jégkorong Akadémia találkozója volt: az első meccsen a SZJA ünnepelhetett, hosszabbítás után nyert 3–2-re, Márton Tamás mesterhármasával. A második mérkőzésen a Vasas 2–1-gyel egyenlített, a fővárosiak második harmadban gyors egymásutánban szerzett góljaira az utolsó két percben érkezett szépítés, így jöhetett a mindent eldöntő harmadik összecsapás. Az alakult a legsimábban, 3–0-val a Vasas kvalifikálta magát a következő körbe, egyetlen nem akadémiai csapatként.

Az alapszakasz első négy helyezettje tehát egyaránt bejutott az elődöntőbe, így ebből a szempontból papírforma eredmények születtek a negyeddöntőkben. Folytatás vasárnap, a párharcok első meccseivel.
Az U16-os élvonalbeli jégkorongbajnokság elődöntős párosításai:

Budapest Jégkorong Akadémia U16–Vasas SC
Újpesti Jégkorong Akadémia–FEHA19

(A kiemelt képen: az újpesti játékosok ünnepelnek a DVTK ellen / Forrás: Újpesti Jégkorong Akadémia)