UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-02-20 12:17

Nehéz helyzetben a Pénzügyőr SE fiataljai

A Pénzügyőr SE kézilabdázói közül a múlt hét végén már senki nem állt pályára, jelentős anyagi probléma állhat a háttérben.

Nincs könnyű helyzetben a Pénzügyőr SE kézilabda-szakosztálya a sportal.hu beszámolója szerint. A fővárosi klub sportági csapatai közül egyik sem lépett pályára a múlt hét végén, a probléma kezdete viszont korábbra vezethető vissza. 

Másfél hete kezdődött a kálvária, még ha a probléma gyökere régebbre is nyúlik vissza. A klub összehívta az edzőket, a feszült hangulatú megbeszélés után pedig már el is maradtak a tréningek. A Pénzügyőr ugyan nem kommunikált, de a szülők pénteken megtudták, nagyobb a baj, mint előzetesen hitték – írja az oldal.

„Úgy tudjuk, hogy komoly financiális problémák vetődtek fel, ez lehetett a magyarázat arra is, hogy a csapatok megszokott edzési helyszíneit korábban átvariálták. Utólag derült ki, hogy állítólag nem fizették a bérleti díjakat, ezért kellet átszervezni a helyszíneket” – nyilatkozta egy informátor a Sportálnak.

Több tízmilliós, híresztelések szerint akár százmilliós hiány is kialakulhatott, amely a teljes szakosztály működését veszélyezteti.

Múl hét kedden szülői értekezletet tartottak, ám ezen az egyesület elöljárói nem vettek részt, csak a szakmai stábból jelentek meg néhányan. Ekkor derült ki, hogy a szakosztály vezetéséből már többen lemondtak, és a szülőin négy edző is jelezte, hogy távozik.

„Nagy volt a felháborodás, közel száz szülő gyűlt össze, de a klubból senki sem vette a fáradtságot, hogy tájékoztasson minket arról, hogy mi lesz a gyerekek sportolásával. Azóta sem kaptunk semmilyen információt, semmit nem tudunk biztosra, pedig állítólag több szakosztályt is érint a probléma” 

– mondta az egyik szülő, aki szerint már több serdülőkorú játékos is kénytelen volt új csapatot keresni magának. A helyzet a felnőttjátékosok mellett több száz utánpótláskorú fiatalt is érint.

(A kiemelt kép forrása: Pénzügyőr SE/Facebook)