UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás Kadét és junior vívó Európa-bajnokság (2023)

2023-02-23 15:13

A fiú párbajtőr- és a leány kardcsapat is döntős, a leány tőrözök bronzérmesek a tallinni kadét Eb-n

Három-három győzelmének köszönhetően a fiú párbajtőr- és a leány kardcsapat is kiharcolta a döntőbe jutást a Tallinnban zajló kadét vívó Európa-bajnokságon. A csütörtök délutáni fináléban fiú párbajtőrözőink az olaszok, a leány kardozóink a románokkal mérkőznek meg az Eb-aranyért. A leány párbajtőrcsapat bronzérmesként zárt.

Balázs Bence, Pelle Domonkos, Horváth Márk, Király Mátyás összeállítású fiú párbajtőrcsapat második kiemeltként az észteket, az izraelieket és a lengyeleket legyőzve jutott el a kadét Európa-bajnokság döntőjéig, amelyben az első helyen rangsorolt olaszok várnak a mieinkre Tallinnban. (A részletes eredmények ITT megtekinthetők.)

A Kónya Csenge, Domonkos Emese, Tóth Nadin, Csonka Dorottya összetételű leány kardcsapat szintén finalista az Eb-n, miután az izraeli, a német és a lengyel együttest is felülmúlta. Ebben a fegyvernemben ugyancsak a két legmagasabban jegyzett csapat fog összecsapni az aranyért: a második kiemelt magyar lányok az első románokkal vívják a döntőt. (A részletes eredmények ITT megtekinthetők.)

Kollár Annával, Badár Szonjával, Sperka Jázminnal, Papp Jázminnal a soraiban a leány tőrcsapat is kiválóan szerepelt. Harmadik helyen rangsorolt válogatottként előbb a románok, majd a németek ellen is nyertek a mieink, ám a döntőbe jutásért a lengyelekkel nem bírtak, így a bronzmeccsen folytatták, és az éremért szoros csatában legyőzték a franciákat (44:41). (A részletes eredmények ITT megtekinthetők.)

(Kiemelt képen: az Eb-döntős fiú párbajtőrcsapat / Forrás: EFC)