UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2023-02-25 19:50

Gyertyás Róza ezüstérmes a varsói felnőtt European Open-versenyen

A Koroncói Tutti JK 21 éves cselgáncsozója, Gyertyás Róza a döntőig menetelt az 52 kilósok között a varsói felnőtt European Open-versenyen. Szeredás Botond (22) ötödik lett a 66 kilósok mezőnyében.

Az U23-as Európa-bajnok Gyertyás Róza (21) előbb lengyel, majd két kínai ellenfelet győzött le az 52 kilósok súlycsoportjában a felnőtt cselgáncsozók lengyelországi European Open-viadalán, ezzel bejutott a döntőbe, amelyben Jingvej Liu személyében újabb kínai rivális várt rá. Az aranyéremért a magyar lány szerzett vazaris vezetést, ám előnyét nem sikerült megőrznie, a 25 esztendős ázsiai végül fordított (1–2), így a koroncói fiatal ezüstérmet nyert. (A részletes eredmények ITT megtekinthetők.)

Gyertyás Róza a két héttel ezelőtti, szófiai bronza után ezúttal a második helyen végzett, amely az eddigi legjobb eredménye a felnőttek között.

Emellett további két értékes pontszerző hellyel is gazdagodtak U23-as dzsúdósaink: az egyaránt a Nippon Sport JC-t képviselő Szeredás Botond (22) ötödik lett a 66 kilósok kategóriájában, míg Feczkó Csanád (22) hetedikként zárt a 60 kilósok mezőnyében.

(Kiemelt képen: Gyertyás Róza / Forrás: EJU)