UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-02-26 16:10

Romániai erőfelmérő vár az ifjúsági leányválogatottra

Felkészülési tornán vesz részt az ifjúsági leány kézilabda-válogatott március elején: a fiatalok Romániában a házigazdák mellett a norvégokkal és a szlovákokkal is összecsapnak.

A juniorokhoz és a serdülőkhöz hasonlóan a magyar ifjúsági leány kézilabda-válogatottnak is felkészülési hét kezdődik hétfőn. A Bohus Beáta vezetőedző és dr. Woth Péter edző által irányított korosztály a következő napokban hazai környezetben készül, majd március elsején útnak indul a romániai Brailába, hogy részt vegyen a Carpati Trophy elnevezésű barátságos tornán.

A csapat eredményes évet zárt tavaly, hiszen – még serdülőként – aranyérmet szerzett a nyári EYOF-on, amely a korosztály első komoly nemzetközi megméretése volt, míg decemberben a lengyelországi Olimpiai Reménységek Versenyén diadalmaskodott.

A már említett romániai felkészülési tornán három ellenfele lesz a lányoknak,

amelyek közül – még serdülőként – minddel találkozott a besztercebányai európai ifjúsági olimpiai fesztiválon: a szlovákokat tizenhét, a románokat jóval kiélezettebb meccsen hét góllal győzte le az akkor még Penszki Gergely által irányított válogatott a csoportkörben, míg az elődöntőben a norvégok ellen vívta a legszorosabb meccsét a tornán. Az északiakkal 30–30-ra végződött a rendes játékidő, a hosszabbítás viszont a magyar fiatalok akarata szerint alakult (6–3). A szlovákokkal az ORV-n is „összefutottak” a magyar játékosok, akkor tizenegy gólos sikert ünnepelhettek.

A romániai Carpati Trophy menetrendje:

március 2.:
Magyarország–Norvégia

március 3.:
Magyarország–Szlovákia

március 4.:
Románia–Magyarország

(A kiemelt képen: az ifjúsági leányválogatott az ORV-n / Forrás: Handball Polska)