UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2023-02-27 17:24

A rövid és a nagypályás fiatalok is remekeltek a múlt hét végén

A juniorkorú rövid pályás gyorskorcsolyázók a hollandiai Leeuwardenben, míg a nagypályás szakág fiataljai a németországi Inzellben léptek jégre az elmúlt napokban.

A rövid és a nagypályás gyorskorcsolyázás utánpótláskorú magyar versenyzői egyaránt jégre álltak a múlt hét végén: a short trackesek a hollandiai Leeuwardenben vettek részt a Junior Challenge elnevezésű versenyen, amelyen folytatták az év korábbi megméretésein mutatott remek formájukat, míg a nagypályások a felnőtt magyar bajnokságon álltk rajthoz, amit a németországi Inzellben rendeztek meg.

A shor trackesek jó formában kezdtek, sorban jegyezhettük fel a pénteki továbbjutók neveit, míg szombaton már érmeket is osztottak Hollandiában. Schönborn Melinda ezüst-, Tóth Eszter bronzérmes lett 1500 méteren, majd a rövidebb távokon is megmutatták a tudásukat a magyar fiatalok. Ötszáz méteren Szigeti Dóra ért célba harmadikként, míg Czank-Varga Benjámin az ő eredményére is rátett, a második helyet szerezte meg a legrövidebb futam döntőjében. Vasárnap 1000 méteren a lányok taroltak, az arany Tóth Eszter nyakába került, őt Szigeti Dóra, majd Nógrádi Panka követte. Az összetett végeredményekre sem panaszkodhatunk: a junior B-korcsoport esetében Szigeti Dóra, Végi Diána Laura és Nógrádi Panka végzett az első három helyen, míg a fiúknál Czank-Varga Benjámin diadalmaskodott. Az A-jelű korosztályban Tóth Eszter lett a második.

A Junior Challenge eredményei ITT érhetők el.

Bödei Bálint (a dobogón középen) megnyerte az összetett ob-t (Forrás: MOKSZ)

A nagypályások magyar bajnokságán a fiatalok is bizonyítottak: a 19 esztendős Bödei Bálint a felnőttek közé tartozó Bejczi Botonddal vívott szoros csatát az első helyért, két távon (3000 m, 5000 m) megelőzte őt, míg 500-on és 1500-on második lett.

Az összetettet Bödei nyerte, ráadásul felnőtt magyar csúcsot érő pontszámmal.

A lányok között a szintén 19 éves Bíró Hanna hasonló „párbajt” vívott a felnőtt-vb-re is kijutó Mercs Abigéllel: Bíró 500 és 1000 méteren nyert, az összetettben pedig második lett;

ő a legrövidebb távon döntött meg több mint húsz éve álló junior országos csúcsot (40.12).

A nagypályás gyorskorcsolya ob részletes eredményei ITT böngészhetők.

A kiemelt képen: Tóth Eszter (balra) és Schönborn Melinda / Forrás: MOKSZ)