UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2023-02-28 17:47

Tizennyolc érem, közte tíz arany a zágrábi U17-es nemzetközi versenyen

Tíz arany-, egy ezüst- és hét bronzéremmel zártak az U17-es fiatalok a Zágrábban rendezett korosztályos nemzetközi birkózóversenyen.

Tizenkét kötöttfogású és tíz leány versenyző képviselte a magyar U17-es birkózóválogatott színeit Horvátországban, ahol a korosztály legjobbjai az idei első nemzetközi viadalukon vettek részt, a tíz ország indulóit felvonultató mezőnyben. Remekeltek a mieink Zágrábban: összesen 18 érmet, közte 10 aranyat szereztek. A kötöttfogásúak közül

Zsitovoz Petro, Tótok Péter, Olasz Bende, Zóni Dániel, Czuczor Dominik és Szilágyi Dániel is a legjobbnak bizonyult a súlycsoportjában.

„A nemzetközi mezőny középszintjével, annak is a hátsó felével találkoztunk, teljesen elégedett voltam a srácok teljesítményével, megnyertük a csapatversenyt – értékelt Szabó Martin, az U17-es kötöttfogású-válogatott vezetőedzője a KIMBA honlapján. – A legtöbben legalább három meccsen léptek szőnyegre, és meglehetősen akciódúsan birkóztak, különösen azt figyelembe véve, hogy alig egy hete ért véget az alapozási időszak.”

A lányok szintén nem maradtak adósak a jó teljesítménnyel:

Kapuvári Liliána, Balázs Éda, Pupp Viktória és Müller Petra révén négy elsőséget zsebeltek be a horvát fővárosban.

„Látszott, hogy az elmúlt néhány hónapot alapozással töltötték a gyerekek, még nem annyira élesek – hozzáteszem, a felkészülés ezen szakaszában nem is kell annak lenniük – mondta Ligeti Richárd, az U17-es lányok szövetségi edzője. – Voltak jó pillanataink és győzelmeink, ahogyan hibákból is adódott bőven. Mindenkinél kirajzolódtak azok a problémák, amelyeket javítanunk kell a folytatásban, szóval hasznos versenyen vagyunk túl. Levontuk a tanulságokat, ezek alapján dolgozunk tovább.”

Az egyéni sikereknek köszönhetően – a kötöttfogásúak mellett – a leányválogatott is az első helyen zárt a csapatpontversenyben.

U17-ES NEMZETKÖZI VERSENY, ZÁGRÁB
Kötöttfogás:
48 kg:
 1. Zsitovov Petro
51 kg: 1. Tótok Péter
55 kg: 1. Olasz Bende
60 kg: 1. Zóni Dániel, 3. Gáspár Bálint
71 kg: 1. Czuczor Dominik, 3. Toplak Zalán
80 kg: 3. Hegyi Aladár, 5. Szinay Szabolcs
92 kg: 3. Maharita Alex
110 kg: 1. Szilágyi Dániel
Női birkózás:
53 kg:
 1. Kapuvári Liliána, 3. Kósik Evelin
61 kg: 1. Balázs Éda, 2. Bán Panka, 3. Munk Maja
65 kg: 1. Pupp Viktória
69 kg: 3. Kollár Alexandra
73 kg: 1. Müller Petra

(Kiemelt képen: a remeklő U17-es lányok / Forrás: KIMBA)