UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-03-01 19:57

Szoros hajrá várható az U18-as fiúélvonal alapszakaszában

Az U18-as élvonalbeli fiú kézilabda-bajnokság Keleti csoportjában három csapat is jó esélyekkel pályázik az alapszakasz-győzelemre, míg nyugaton a NEKA a favorit, ám a balatonbogláriak sem vehetik félvállról a folytatást.

Nagyjából egy hónapja tértek vissza a hazai korosztályos első osztályú kézilabda-bajnokságok, köztük az U18-as fiúk megméretésével, ami az őszhöz hasonlóan a tavaszi szezon eddigi meccsein is izgalmas összecsapásokat hozott. 

A Keleti csoportban a PLER-Budapest U18-as együttese vesztette eddig a legkevesebb pontot.

A Tamás Ádám vezetőedző által irányított csapat tizennégy bajnokin tizenháromszor győztesen hagyta el a pályát, mindössze egy döntetlen áll a neve mellett. Mégsem ők vezetik a tabellát: a Békési FKC tizenöt kör alatt 28 pontot szerzett, a sikerek mellett csak egyszer kapott ki, és mivel egy mérkőzéssel többet játszott a PLER-nél, így jelenleg éllovasként várja a folytatást. Az alapszakasz első és második helye jelent Final Four-helyet a bajnokságban, ezek valamelyikére pedig a Ferencvárosi TC kézilabdázói is joggal pályáznak: eddig kétszer kaptak ki (a már emlegetett két riválistól), ám ha a május első felében rendezendő „visszavágókon” nyernek, akkor könnyen ott lehetnek a rájátszásban.

Nyugaton valamivel egyértelműbb a helyzet, igaz, ott is három csapat emelkedik ki az eddig lejátszott fordulók alapján.

A balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia tizenöt meccsen tizennégy győzelmet aratott, egyszer viszont őket is megtréfálták, méghozzá a harmadik helyen érkező Éles KISE. A veszprémiek óriási izgalmak után győzték le a NEKA-t idegenben 31–30-ra, ám négyszer is pontot veszítettek, így négy pont távolságra követik az éllovast. Ugyanannyira, mint a második BFKA-Veszprém, amely ellen a legutóbbi fordulóban tíz góllal kapott ki. A NEKA márciusban egymás után játszik a két legközelebbi üldözőjével; ha nem hibázik, akkor szinte biztossá válik, hogy ott lesz a négyes döntőben, míg a veszprémi duóra még biztosan szoros versenyfutás vár.

A Keleti és a Nyugati csoport tabellája itt böngészhető.

(A kiemelt képen: a Békési FKC és az FTC fiataljainak csatája / Forrás: FTC Kézilabda Akadémia)