UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2023-03-04 15:54

A tudásuknak megfelelően teljesítettek az ifik Aradon

A juniorok mellett a magyar ifjúsági ökölvívó-válogatott is eredményesen szerepelt az aradi Dracula Openen; a korosztály vezetőedzője, Ács József elégedetten értékelt.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a magyar junior és ifjúsági ökölvívó-válogatott rangos erőfelmérőn vett részt nemrégiben a romániai Aradon, ahol a Dracula Open keretein belül 26 ország több mint 300 fiatal bokszolója gyűlt össze. A küldöttség számos érmet szerzett, a terméshez pedig az ifjúságiak annak ellenére is hozzátettek két ezüst- és négy bronzérmet, hogy például a tavalyi junior Eb-aranyérmes Nileborg Krisztián, az ifjúsági vb-ezüstérmes Gémes Levente és az ifik között már tavaly is eredményes Zsigó Csaba sem tudott elutazni az eseményre.

A korosztály vezetőedzője, Ács József elégedetten értékelt a hazai szövetség honlapjának.

„Elégedett vagyok a fiatalok teljesítményével, mindannyian a tudásuknak megfelelően bokszoltak – mondja a szakvezető. – Az elsőéveseknek kicsit még erősnek bizonyult ez a mezőny, amelyben több boksznemzet is képviseltette magát. Látszott még a srácokon az év eleji forma, de biztos vagyok benne, hogy versenyről versenyre egyre jobb teljesítményt fognak majd nyújtani; bátor teljesítményt nyújtottak. Sajnos betegség miatt többen otthon maradtak. A hiányuk érezhető volt, sokkal erősebbek lettünk volna a Dracula Openen a teljes csapattal. Bízom benne, hogy legközelebb már mindannyian bevetésre készek lesznek. Pihenni már nincs sok idő, közeledik az Énekes István-emlékverseny, majd a Tóth Ákos nemzetközi torna, és részt veszünk egy szerbiai megméretésen is az április végén kezdődő ifjúsági Európa-bajnokság előtt.” 

(A kiemelt képen: Ács József / Forrás: MÖSZ)