UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-03-04 12:45

Az U16-os válogatott négygólos vereséget szenvedett a belgáktól felkészülési meccsen

A Sándor György vezette U16-os labdarúgó-válogatott 4–0-ra kikapott a belgáktól a Telkiben lejátszott felkészülési mérkőzésen.

A magyar válogatott a keddi egygólos vereséget követően ismét megmérkőzött a belgák korosztályos csapatával Telkiben. Sándor György szövetségi edző ezúttal azoknak a játékosoknak adott lehetőséget a kezdőcsapatban, akik kedden a kispadon kezdtek, így több újonc is esélyt kapott a bizonyításra – számolt be az MLSZ.

Az első félidő belga dominancia mellett telt el: az ellenfél kihasználta gyorsaságbeli, dinamikai és erőfölényét. A kapott gólokban azonban a mieink is közreműködtek, több egyéni hibát is megbüntetett a vendégcsapat, amely a szünetben már 4–0-ra vezetett. A második félidőben a cseréknek köszönhetően stabilabbá vált a magyarok fiúk játéka, de igazán nagy helyzeteket nem tudtunk kidolgozni, így az eredmény nem változott: a belgák 4–0-ra megnyerték a találkozót.

„Remélem, a játékosaim sokat tanulnak ebből a két mérkőzésből, és hasznosítani tudják azokat a tapasztalatokat, amelyekkel az elmúlt napokban gazdagodtak az európai élvonalhoz tartozó belgák ellen – mondta a mérkőzés után Sándor György szövetségi edző. 

Az első mérkőzésen és a második találkozó második félidejében hellyel-közzel rendben volt a játékunk, a mai első félidőben azonban hatalmas különbség volt a két csapat között.

Ezek a mérkőzések óriási motivációt kell, hogy adjanak a játékosaimnak, akik most láthatták, mennyit kell egyénileg és csapatként is fejlődniük ahhoz, hogy felvegyék a versenyt a legjobbakkal. A következő ellenfeleink is hasonló játékerőt képviselnek majd, bízom benne, hogy a mostani találkozókból tanulva jobb teljesítményt nyújtunk az előttünk álló meccseken."

MagyarországBelgium 04 (04)
Magyarország: Papp Lőrinc (Kocsis Botond, 58.) – Csorba Dominik, Balogh Máté (Szekér Botond, 58.), Bernáth Bence (Kovács Bendegúz, 46.), Koncz Dávid – Madarász Ádám, Kovács Krisztián, Pintér Dániel – Jászberényi Péter (Katona-Zója Márk, 46.), Barkóczi Barnabás, Kenéz Kristóf (Bolgár Botond, 46.)

(Kiemelt kép forrása: MLSZ)