UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2023-03-07 20:53

Gábor Áron saját magát is meglepte a lignanói junior Európa-kupa-arannyal

Az MTK Budapest 18 éves cselgáncsozója, Gábor Áron (66 kg) aranyérmet szerzett az olaszországi junior Európa-kupa-versenyen, ezzel pályafutása első győzelmét aratta az Ek-sorozatban.

Kiválóan szerepeltek a magyar fiatalok a szezonnyitó, lignanói junior Európa-kupa-viadalon: dzsúdósaink összesen kilenc érmet nyertek, közte egy aranyat, valaminr négy-négy ezüstöt és bronzot. Az egyetlen elsőség Gábor Áron nevéhez fűződött, aki nem talált legyőzőre a 66 kilósok versenyében, és karrierje során először állhatott fel a dobogó legfelső fokára a korosztályos Európa-kupa-szériában.

„Az elmúlt hónapokban nagyon sokat edzettem, kőkeményen készültem, hogy idén – immár másodéves juniorként – rendszeresen odaérjek a dobogóra az Európa-kupákon, hiszen tavaly csupán egyetlen ötödik helyet sikerült elcsípni Grazban.

Éppen emiatt számomra is pozitív meglepetést jelentett, hogy rögtön aranyéremmel kezdtem a szezont. A legvégén, a döntőben nagyon meg kellett küzdeni a végső győzelemért a cseh srác ellen: több, mint hat percig tartott a meccs, iszonyatosan elfáradtam, de szerencsére végül én bírtam jobban

 – nyilatkozta a 18 esztendős Gábor Áron az Utánpótlássportnak.

Az MTK Budapest fiatalja tavaly nemcsak korosztályt váltott, amikor kiöregedett az ifjúságiak közül, hanem időközben a súlycsoport terén is feljebb lépett: a 60 kilós kategóriából a 66 kilósok közé.

„Az első juniorévem abszolút a tapasztalatszerzésről szólt: megszokni az új súlycsoportot a juniorok között.

Tavaly még hatvanhárom kiló körül mozgott a súlyom, most viszont már a hatvannyolc-kilencet is eléri, szóval a sok munkának köszönhetően sikerült beleerősödni az új súlycsoportba, ez pedig nagy örömömre az eredményekben is kezd visszaköszönni.

Pánczél Gábor és Kobza Miklós vezetésével nemcsak az erőnlétben tudtam jelentőset fejlődni, hanem fejben, mentálisan is előreléptem, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy az idei céljaimat, az Eb- és a vb-kvalifikációt elérjem.”

(Kiemelt képen: Gábor Áron (kékben) / Forrás: EJU)