UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2023-03-15 18:38

Gachályi Gréta háromszoros Európa-bajnokként készül a kadét-vb-re

A 16 éves Gachályi Gréta már három korosztályos Eb-arannyal a tarsolyában készül a kadét párbajtőrözők plovdivi világbajnokságára.

A 16 éves párbajtőröző, Gachályi Gréta februárban egyéniben az előkelő ötödik helyen zárt, csapatban pedig Horváth Lotti, Nagy Blanka és Terhes Hanna társaságában

aranyérmet szerzett a tallinni kadét Európa-bajnokságon. 

A pályafutását Hódmezővásárhelyen kezdő, Galli Zsolt irányításával Békéscsabán folytató, majd év elejétől már a Budapesti Honvédban László Istvánnal dolgozó ígéret tavaly Újvidéken egyéniben nyert kadét Eb-t, és a juniorcsapattal is felállhatott a dobogó legfelső fokára.

Gachályi Grétát a tallinni kadét Eb-n csak a későbbi győztes ukrán Emili Conrad tudta legyőzni Fotó: Bizzi Team

Gachályi Grétát a válogatott keddi keretedzésén kérdeztük röviden a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. 

„Egyéniben nem jött össze a címvédés a kadét Eb-n, az ötödik helyen végeztem, de nem lehetek csalódott. Elégedett vagyok, hiszen nem szabad alábecsülni a nyolcas döntőt sem. A csapatsiker nagy élmény volt, és nagyon örülök, hogy ezzel háromszoros Eb-győztesnek mondhatom magamat. Most már biztos, hogy jó emlékekkel köszönök el a kadétéveimtől, bár még van egy fontos versenyünk, amelyre jelenleg is zajlik a felkészülés.” 

Gréta április elején a plovdivi kadét-világbajnokságon bizonyíthat újra. 

“Nem szeretnék elvárásokról beszélni, egyelőre azzal foglalkozom, hogy a felkészülés alatti munkát a lehető legjobban elvégezzem. Arra törekszem, hogy ne stresszeljek, maradjak nyugodt, higgadt, és akkor minden rendben lesz. De természetesen az nem titok, hogy a minél jobb eredmény elérése lesz a célom a világbajnokságon is.” 

(Kiemelt képen: Gachályi Gréta Fotó: Bizzi Team)