UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2023-03-15 13:56

Négy utánpótláskorú magyar fiatal indul a női felnőtt-vb-n

Nyolc magyar versenyző várja Új-Delhiben a felnőtt női ökölvívó-világbajnokság csütörtöki kezdését, közülük négyen még az utánpótláskorúak közé tartoznak.

Szerda délután sorsolják az első mérkőzések párosításait, majd este a megnyitóval elkezdődik a felnőtt női ökölvívó-világbajnokság az indiai Új-Delhiben, másnap pedig már egymásnak is feszülnek a versenyzők; a magyar színeket nyolc bokszoló képviseli az eseményen, közülük négyen pedig még utánpótláskorúnak számítanak.

A 22. születésnapját a napokban ünneplő Hámori Luca a fiatalok közül egyedüliként rendelkezik felnőtt-vb-tapasztalattal: tavaly májusban az isztambuli viadalon már ringbe szállhatott, ráadásul a magyar küldöttség egyetlen győztes meccse az ő nevéhez fűződött. Az U22-es Eb-ezüstérmes ökölvívó mellé másik három utánpótláskorú bokszoló csatlakozik a világversenyen: Lakotár Hanna (21), Szeleczki Lilla (19) és Mezei Petra (19) is kesztyűt húzhat a vb-n. Az eseményen Seres Attila és Ráth Miklós edzők segítik majd a sportolóinkat.

A magyar válogatott az indiai női ökölvívó-világbajnokságon (március 15-26.):

48 kg: Szeleczki Lilla
50 kg: Mezei Petra
52 kg: dr. Busa Gabriella
54 kg: Lakotár Hanna
57 kg: Szűcs Szabina
66 kg: Hámori Luca
70 kg: Lakos Regina
81 kg: Nagy Tímea

(A kiemelt képen: a magyar női ökölvívó-válogatott a vb előtti edzőtáborban / Forrás: MÖSZ)