UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Úszás

2023-03-18 13:28

Fábián Bettina bronzérmes 10 kilométeren az eilati felnőtt nyílt vizi Európa-kupa-versenyen

Eilatnál, a szokott izraeli helyszínen és időpontban kezdődött meg a nyíltvízi úszók idénye a 10 kilométeres Európa-kupa-futammal, amelyen a 18 éves Fábián Bettina révén magyar bronzérmest avattak – adta hírül szombaton a Magyar Úszószövetség.

A MÚSZ beszámolója szerint az Ek-t felvezető 5 kilométeres csütörtöki versenyen a tinédzser klasszisnak, Fábián Bettinának az eredményhirdetéskor az aranyérmet akasztották a nyakába.

Az olimpiai távon rendezett szombati viadalon junior-világbajnoknőnket ugyan három ausztrál is megelőzte, ugyanez azonban csak két európainak sikerült, így végzett a kontinentális sorrendben harmadikként 1:55:11.7 órás idővel.

A bronzhoz 1000 eurós pénzdíj is dukált.

„Nagy iramot diktáltak az ausztrálok, ketté is szakadt a mezőny, én kétszer próbáltam utolérni a bolyt, s bár sikerült is, az utolsóelőtti körben aztán megint leszakadtunk – összegzett a 18 esztendős Bettina a célba érés után. – 

Végül a második bolyból tudtam elsőként beérni, a hajrában elég jól el tudtam jönni a többiektől, és a parton mondták, hogy az első bolyban három ausztrál is volt, így összesítésben én lettem a harmadik, aminek nagyon-nagyon örülök.

A nőknél a szintén utánpótláskorú, 19 éves Szimcsák Mira (1:56:59.2) európai tizedikként érkezett be, míg a férfiaknál az ifjúsági világbajnok, 17 éves Kovács-Seres Hunor 19. lett a kontinentális sorrendben 1:50:28.4 órás idővel. Folytatás májusban, az olaszországi Piombinóban.

(Kiemelt képen: Fábián Bettina (jobb oldalt) / Forrás: MÚSZ)