UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás U23-as birkózó Európa-bajnokság

2023-03-18 19:51

Végh Richárd ötödikként zárt a bukaresti U23-as Európa-bajnokságon

Végh Richárd 10–0-s vereséget szenvedett a romániai rendezésű U23-as Európa-bajnokság bronzmeccsén, így ötödikként zárt a szabadfogásúak 97 kilogrammos mezőnyében, míg Balázs Bálint egy vereség után búcsúzott a 74 kilogrammosok között.

Elveszített helyosztójával az U23-as Európa-bajnokság ötödik helyen zárt Végh Richárd a szabadfogásúak 97 kilogrammos mezőnyében – számolt be a Magyar Birkozó Szövetség hivatalos honlapján. Az érdi versenyző a súlycsoport negyeddöntőjében 9–2-es pontozással győzte le az U20-as Eb-bronzérmes román Georgian Tripont, majd a döntőbe jutásért az azeri Islam Ilyasovval küzdött meg – a súlycsoport címvédőjeként szerepelő riválisa nem kegyelmezett, Végh Richárd 6–0-s vereséget szenvedett, így akárcsak 2022-ben, idén is kénytelen volt beérni a bronzmérkőzéssel. A harmadik helyért folytatott küzdelemben az U23-as világ- és Európa-bajnoki bronzérmes, német színekben versenyző Ertugrul Agcával csapott össze, vetélytársa azonban 10–0-ra győzött, így ötödik helyen zárt.

A szakág másik magyar képviselője, Balázs Bálint egy vereség után búcsúzott a 74 kilogrammosok versenyétől, a Tatabánya birkózója a román színekben versenyző U23-as Eb-ezüstérmes Bíró Krisztiánnal szemben maradt alul a selejtezőkben.

A magyar szabadfogású versenyzők mérkőzései a bukeresti U23-as Európa-bajnokságon:
Selejtező:

74 kg: Bíró Krisztián (romániai) - Balázs Bálint 4-3
Negyeddöntő:
97 kg: Végh Richárd - Georgian Tripon (román) 9-2
Elődöntő:
97 kg: Islam Ilyasov (azeri) - Végh Richárd 6-0
Bronzmérkőzés:
97 kg: Ertugrul Agca (német) - Végh Richárd 10-0

(Kiemelt kép: Végh Richárd (kékben) / Forrás: UWW/MBSZ)