UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás

2023-03-19 09:07

Az Eb-győztes Nagy Blanka a kadét-vb-n is bizonyítana

A csapatban kadét Európa-bajnok 16 éves párbajtőrvívő, Nagy Blanka a korosztály világbajnokságán egyéniben mutatná meg, hogy mire képes.

A DSI Debrecen 16 éves párbajtőrvívója, Nagy Blanka februárban oszlopos tagja volt annak a leány párbajtőr-válogatottnak (mellette Horváth Lotti, Gachályi Gréta és Terhes Hanna), amely februárban kadét Európa-bajnoki címet szerzett Tallinnban.

Serra Bendegúz tanítványa az egész kontinensbajnokság során nagyszerűen teljesített, a csapatversenyben a franciák elleni elődöntőben 42:43-ról fordított a hajrában, majd a lengyelekkel szembeni fináléban is remekül vívott.

A szertorna szőnyegét négy éve pástra cserélő ígéret

Debrecen első Eb-címét szerezte párbajtőrben,

és minden esélye megvan rá, hogy a fegyvernemben hasonló történelmi sikereket érjen el a cívisvárosnak, mint kardban Battai Sugár Katinka.

Nagy Blanka (jobbra) alapembere volt a kadét Eb-győztes párbajtőrcsapatnak Fotó: Bizzi Team

Blanka a kadét Eb-n egyéniben is jól szerepelt, ám ezen a viadalon be kellett érnie a 20. hellyel.

„Az egész csapatverseny alatt jó volt a hangulat, a lányokkal összhangban tudtunk vívni – idézi fel Blanka az Eb-élményeit. – Az elődöntő szorosan alakult, de megkönnyebültünk, amikor bejutottunk a döntőbe. Amikor megszereztük az aranyérmet, felemelő érzés fogott el minket. Emlékezetes marad, ahogyan álltunk a dobogón, és nekünk szólt a magyar himnusz. Az egyéni versennyel kapcsolatban maradt bennem némi hiányérzet, de a kadét-világbajnokságon újból lesz lehetőségem bizonyítani.”

A kadét-világbajnokságot április elején Plovdivban rendezik. Itt a kadétok már csak egyéniben méretik meg magukat.

Mindent meg fogok tenni azért, hogy jól szerepeljek. Emellett az is fontos, hogy értékes tapasztalatokat szerezzek, hiszen a világbajnokságon való részvételnek a fejlődésemet is szolgálnia kell.
Blanka a kadét-vb-n is kihizná magából a legtöbbet Forrás: DSI Debrecen

Blanka egyébként folyamatosan törekszik arra, hogy egyre jobb és jobb legyen. Debrecenből nemcsak a versenyekre utazik sokat, hanem az edzőtáborok és a válogatott keretedzések miatt is rendszeresen jár-kel a világban.

„Az utazás az életem része, de mindig hasznos dolgokkal igyekszem eltölteni ezt az időt. Sokat olvasok, és gyakran videót elemzünk. Ilyenkor nemcsak az ellenfeleimet térképezzük fel, hanem a saját hibáimat is kivessézük.”

(Kiemelt képen: Nagy Blanka Forrás: Magyar Vívószövetség)