UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-03-20 15:48

A 18 éves Csíkos Luca a következő évadban már Vácon bizonyíthat

A felnőtt női NB I-ben szereplő NEKA egyik legeredményesebb játékosát, Csíkos Lucát leigazolta a Praktiker-Vác együttese; a 18 éves kézilabdázó a nyáron csatlakozik a jelenleg az élvonalbeli bajnokság ötödik helyén álló csapathoz.

A NEKA NB I-es csapatának átlövője, Csíkos Luca a következő szezontól a Praktiker-Vác együttesében folytatja pályafutását – írja a Nemzeti Kézilabda Akadémia honlapja

A 18 éves átlövő első évadát játssza a felnőttélvonalban: eddig 13 mérkőzésen lépett pályára, és összesen 51-szer talált be, jelenleg a harmadik a NEKA házi góllövőlistáján. Tudását több, az élmezőnyhöz tartozó együttes ellen is bizonyította: múlt pénteken a Győri ETO ellen nyolc, míg január végén, a Mosonmagyaróvár ellen tizenkét gólt dobott. 

Csíkos a nyáron csatlakozik az új csapatához, bízik benne, hogy Vácon is sok játéklehetőséget kap majd.

„Nagyon örültem a Vác megkeresésének, mivel rengeteg a fiatal játékosuk, akik közül többeket ismerek is, nem lesz teljesen idegen a közeg. Vannak rutinosabb csapattagok is, akiktől reményeim szerint sokat tudok majd tanulni. Hangsúlyt fektetnek az egyéni képzésre, ami elősegíti a fejlődésem – idézi a juniorválogatottban is szereplő játékost a NEKA honlapja. –

Jó érzéssel fogok elköszönni a NEKA-s éveimtől, rengeteget tanultam ez idő alatt.

Felejthetetlen marad számomra ez az öt esztendő: hogy milyen szakemberekkel dolgozhattam, hogy milyen barátságaim alakultak itt ki, és hogy mennyi mindent tanultam nem csak a kézilabdában, de az életben is.”

(A kiemelt kép forrása: NEKA)