UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-03-23 12:13

Az U19-es futsalválogatott győzelemmel kezdte az Eb-selejtezőket

A házigazda hollandok legyőzésével kezdte meg szereplését az U19-es futsalválogatott a korosztályos Európa-bajnoki selejtező tornán.

A Frank Tamás vezette U19-es futsalválogatottnak nem volt szerencséje a tavalyi Eb-selejtezős sorsoláson, ugyanis a kontinens első számú csapata, a spanyol válogatott is a mieink csoportjába került, a négyes minitornáról pedig csak az első helyezett juthat ki az Európa-bajnokságra – írja az mlsz.hu.

A spanyolok előtt szerdán a házigazda hollandokkal mérkőzött meg a magyar válogatott, és megérdemelt győzelemmel zárta a találkozót. Gyors helyzetváltással kezdődött a mérkőzés, majd a mieink kerekedtek felül, de sokáig hiába játszottak fölényben – a legnagyobb helyzetek is kimaradtak. A szünet előtt megtört a jég: Bartha Balázs góljával a magyar csapat megszerezte a vezetést.

A második félidőben is a válogatottunk játszott jobban, de a hajrához közeledve a hollandok próbálták nyomás alá helyezni a vendég kaput, és a 34. percben szöglet után kiegyenlítettek. Az utolsó percekben viszont ismét a mieink irányítottak: újabb helyzeteket dolgoztak ki, és 28 másodperccel a meccs vége előtt a ziccerig kijátszott akció végén öngólra kényszerítették a hazaiakat: Oldenburgról pattant a saját kapujába a labda, így alakult ki a 2–1-es végeredmény.

Szinte végig érvényesíteni tudtuk az akaratunkat, szervezetten, fegyelmezetten játszottunk, egyedül a helyzetkihasználással nem vagyok elégedett, mert több ziccert is kihagytunk, a lehetőségeink alapján nagyobb különbséggel kellett volna nyernünk.

A hollandoknak gyors, jó egyéni képességű játékosaik vannak, ezért nem volt egyszerű a dolgunk, de csütörtökön sokkal nehezebb ellenfél vár ránk, mert a spanyolok egész más szinten játsszák ezt a játékot, csapatként és egyéni képességekben is kiemelkednek a mezőnyből" – mondta közvetlenül a mérkőzés után Frank Tamás szövetségi edző.

A spanyolok 5–0-ra győzték le Andorrát a csoport másik szerdai mérkőzésén.

Magyarország–Hollandia 2–1 (1–0)
Magyarország: Gémesi Gergő - Szabó Bence, Lux Bence, Kovács Ádám, Knizs Olivér
Cserék: Kinics Bálint, Kajtár Mátyás, Katona Noel, Hadzsi Máté, Kiss Patrik, Bartha Balázs, Haász Benjámin

(Kiemelt kép forrása: MLSZ)