UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2023-03-23 20:34

Világklasszis csaták várhatók az ifjúsági 71 kilogrammosok között a XIV. Tóth Ákos-emlékversenyen

Írország, Lengyelország és Ausztria legjobb ifjúsági versenyzőivel mérkőznek meg a magyar ökölvívók a Kókán rendezett XIV. Tóth Ákos-emlékversenyen, kivált az ifjúsági fiúk 71 kilogrammos súlycsoportjában ígérkeznek parázs küzdelmek.

A március 2326 közötti Tóth Ákos-emlékversenyen ismét az ifjúságé lesz a főszerep, főképp a 71 kilogrammosok súlycsoportja ígérkezik izgalmasnak – hangsúlyozta a Magyar Ökölvívó Szakszövetség beharangozójában. A tragikus hirtelenséggel elhunyt ökölvívó, Tóth Ákos tisztelerére rendezett versenyen minden évben jó képességű külföldi versenyzők is eleget tesznek a Tápiómente Ökölvívó Klub edzőjeként tevékenykedő Lantos Gyula meghívásának. Az idei eseményen az ifjúságiak 51 kg-ban, 54 kg-ban, 57 kg-ban, 60 kg-ban, 63.5 kg-ban, 67 kg-ban, 71 kg-ban, 75 kg-ban, 80 kg-ban, 86 kg-ban, valamint a 92 kg-ban küzdenek meg egymással – lengyel, osztrák és ír sportolók is ringbe szállnak majd a Berki Krisztián Sportcsarnokban.

Az ifjúsági fiúk 71 kilogrammos mezőnyében az ifjúsági vb-ezüstérmes Gémes Levente és a junior Európa-bajnok Nileborg Krisztián mellett a súlycsoport 2022-es ifjúsági Európa-bajnokság aranyérmese, a még csak 18 éves ír Bobbi Duggan Flood is megküzd. 

A versenyre Sean Tyndal (57 kg) és Lee McEvoy (63.5 kg) is benevezett, akik már a 2019-es serdülő Európa-bajnokságon kiemelkedő eredményeket értek el az ír csapat tagjaként, utóbbi a 2022-es ifjúsági világbajnokságon bronzérmet szerzett – ezúttal egy súlycsoporttal feljebb szerepel. Frank Dániel, Lantos Álmos, valamint az Énekes István emlékversenyen aranyrémes Horváth Richárd így jegyzett riválisokkal küzdhet meg.

(Kiemelt kép forrása: boxing.hu)