UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-03-24 12:38

Bravúros döntetlen a spanyolok ellen az U19-es futsalválogatottól az Eb-selejtezőtornán

A magyar U19-es futsalválogatott 1–1-es döntetlent játszott az Eb-címvédő spanyolok ellen a hollandiai Európa-bajnoki selejtezőtorna második játéknapján.

A házigazda hollandok szerdai legyőzése után a Frank Tamás vezette U19-es futsalválogatott a torna favoritjával, az előző kiírásban Európa-bajnoki aranyérmet szerző spanyolokkal mérkőzött meg az Eb-selejtezős minitornán.

Az MLSZ beszámolója szerint a találkozó elején – a várakozásoknak megfelelően – a spanyolok léptek fel kezdeményezően, de védekezésben jól állták a sarat a mieink, az első percekben nem született gól. Sőt, a kilencedik percben, szöglet után meglepetésre a magyar válogatott szerzett vezetést, Santa Cruz Vasallóról pattant a spanyol kapuba a labda. A spanyolok hátrányban még lendületesebben támadtak, a magyarok pedig harcosan, fegyelmezetten védekeztek, és Gémesi Gergő kiváló teljesítményének is köszönhetően a szünetig sikerült megtartaniuk az előnyt.

A fordulás után sem változott a játék képe, a spanyolok nyomtak, de egy-két magyar lehetőséget is feljegyezhettünk, mi több, a mieinknek ziccere volt a 2–0-hoz, de kimaradt a helyzet. Ahogy telt az idő, úgy lett egyre sürgősebb lett a spanyoloknak, akik a hajrához közeledve öt a négy elleni játékra váltottak át támadásban. Erőfeszítéseiket végül siker koronázta, két perccel a vége előtt nagyon peches góllal (Gémesi védése után saját játékosról pattant a kapuba a labda) kiegyenlített a spanyol csapat, így alakult ki az 1–1-es végeredmény.

Mezőnyben végig a spanyolok akarata érvényesült, ellenfelünk több hatalmas helyzetet is kialakított, nekünk szinte végig a védekezés kötötte le az energiáinkat. Amit viszont a taktikánkat illetően megbeszéltünk, azt sikerült szinte tökéletesen megvalósítanunk, stabilak voltunk, végig álltuk a sarat, és ehhez egy remek kapusteljesítmény is párosult.

Már az elején éreztük, hogy lehet esélyünk a szoros eredményre, egyedül azt sajnálom, hogy egygólos vezetésnél elrontottunk egy tiszta ziccert, amivel meggyőződésem szerint megnyertük volna a mérkőzést. Keményen megdolgoztunk a döntetlenért, a küzdeni tudásért mindenképpen jár a gratuláció a csapatnak" – mondta a mérkőzés után Frank Tamás szövetségi edző.

A mieink az utolsó forduló előtt versenyben vannak az Eb-részvételt érő csoportgyőzelemért, szombaton Andorra ellen zárják a viadalt.

MagyarországSpanyolország 11 (10)
Magyarország: Gémesi Gergő - Szabó Bence, Lux Bence, Kovács Ádám, Knizs Olivér
Cserék: Kinics Bálint, Kajtár Mátyás, Katona Noel, Hadzsi Máté, Kiss PAtrik, Bartha Balázs, Haász Benjámin

(Kiemelt kép forrása: MLSZ)