UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2023-03-24 14:29

Zsivnovszky Péter elsőévesként U20-as Eb-éremre törekszik

A tavaly a 80 kilósok mezőnyében U17-es Eb-ezüstérmes, szabadfogású birkózó, Zsivnovszky Péter a korosztály- és súlycsoportváltás után könnyedén nyerte meg a 86 kilósok között az év első U20-as válogatóversenyét. A fiatal a KIMBA honlapján nyilatkozott az idei terveiről.

Tavaly négy-öt kilót fogyott Zsivnovszky Péter azért, hogy 80 kilogrammos súlycsoportban képviselhesse Magyarország színeit a korosztályos birkózó-világversenyeken.

Májusban kipróbáltam, milyen nyolcvanhat kilóban birkózni, meg is nyertem a junior országos bajnokságot, szóval egyértelmű volt, hogy az U17-es világversenyeket követően az U20-as korosztályban már ebben a súlycsoportban indulok.

A remekül sikerült alapozást követően nagyjából nyolcvankilenc kiló lettem, ami ideálisnak mondható. Javarészt izomban jött fel a tömeg, szóval biztos, hogy kicsit lassabb a mozgásom, viszont sokkal erősebbnek érzem magam” – nyilatkozta Zsivnovszy Péter a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia honlapján.

A Sziget SC-KIMBA fiatalja úgy nyerte meg az év első U20-as válogatóversenyét Kiskunfélegyházán, hogy riválisai pontos sem csináltak rajta.

„Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a Vasas egyik csapatbusza lerobbant, és nem ért oda a viadalra. Lett volna még ellenfelem, ha odaér. Szerintem akkor is győztem volna, de szorosabb mérkőzés után – mondta Zsivnovszky, aki különösen sűrű év elé néz, hiszen az idén érettségizik. – Rengeteg a tanulnivalóm. Ha jól sikerül az érettségim, azzal akkora teher esik le a vállamról, hogy kitűnő állapotban leszek nyáron.

Elsősorban a válogatottság megszerzése a cél, s ha ez megvan, akkor szeretnék dobogóra állni az Európa-bajnokságon. Tudom, hogy elsőévesként ez hatalmas feladat, de erre törekszem.

A vébén egyelőre keveset gondolkozom, előbb legyen meg az Eb-érem, s ha az »jól néz ki«, akkor elkezdhetek gondolkozni a világbajnoki szereplésemen is.”

(Kiemelt képen: Zsivnovszky Péter (zöldben) / Forrás: UWW)