UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-03-26 20:15

Ötöt lőttek a németek az U17-es leányválogatottnak

A magyar U17-es leány labdarúgó-válogatott 5–2-re kikapott a németek elleni Eb-selejtezőjén.

Az U17-es leány labdarúgó-válogatott a második mérkőzését is lejátszotta a portugáliai Eb-selejtező tornáján. A házigazdáktól elszenvedett 4–0-s vereség után Schumi Dorottya együttese a németektől 5–2-re kapott ki vasárnap.

Az mlsz.hu beszámolója szerint a németek a találkozón a papírformának megfelelően kézben tartották az irányítást, a szünetig háromgólos előnyre tettek szert. A fordulás után a magyar válogatott bátran futballozva két gólt is szerzett, a 49. percben Gégény Petra, a 91. percben Murár Viktória volt eredményes, de a háromgólos előny megmaradt a meccs végére.
A magyarok a torna utolsó játéknapján az észak-macedónok ellen lépnek pályára, a csoport harmadik helyéhez (és az A-ligában maradáshoz) már egy döntetlen is elegendő lenne számukra.

„Szerettük volna szorossá tenni a németek elleni mérkőzést, de a nagy akarás miatt kissé görcsössé vált a játékunk, ezt jelzi, hogy két öngólt is vétettünk. A második félidei játékkal viszont elégedett vagyok, a németek ellen szép teljesítmény két gólt lőni negyvenöt perc alatt. Helytálltunk a mérkőzésen, jelenleg ekkora különbség van a két csapat között. Most már az utolsó mérkőzésre koncentrálunk, amelyen győzelemmel szeretnénk meghosszabbítani az A-divíziós tagságunkat” – mondta a mérkőzés után Schumi Dorottya szövetségi edző.

U17-ES LEÁNYVÁLOGATOTT, EB-SELEJTEZŐ TORNA (PORTUGÁLIA)
Németország–Magyarország 5–2 (3–0)

Ascher Dóra - Koszo Sydney (Nyúl Petra, 82.), Acsádi Petra, Jákri Dóra, Vas Hajna - Bánfi Gréta, Bozsik Linett (Novák Luca, 46.), Harmat Sára, Kern Fanni (Kágyi Kira, 85.), Nagy Nikolett (Gégény Petra, 46.) - Berencsi Bernadett (Murár Viktória, 46.)

(Kiemelt fotó forrása: mlsz.hu)