UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-03-27 19:20

Nem sok hiányzott az Eb-kijutáshoz az U19-es futsalválogatottnak

Az andorraiak 5-0-s legyőzésével az U19-es futsalválogatott veretlenül zárta hollandiai Európa-bajnoki selejtezőcsoportját, azonban rosszabb gólkülönbséggel végül lemaradt az Eb-kijutást érő csoportelsőségről. Frank Tamás szövetségi edző szerint a megszerzett hét ponttal összességében erőn felül teljesített a válogatott.

A házigazda hollandok legyőzése és az Eb-címvédő spanyolok elleni bravúros döntetlen után a magyar csapat – a spanyolokkal egyetemben – négy ponttal várta az Európa-bajnoki selejtezőcsoport utolsó játéknapját, amelyen a csoportgyőzelem, vagyis a kontinensviadal-részvétel kiharcolása volt a tét – Andorrával találkoztak a mieink a záró meccsen. A papírformának megfelelően Frank Tamás válogatottja simán, 5–0-ra nyert az andorraiak ellen (Kovács Ádám kettő, Kiss Noel, Szabó Bence és Knizs Olivér egy-egy gólt lőtt). Ám ez végül nem volt elengedő a kijutáshoz, mivel a spanyolok 6–1-re megverték a hollandokat a harmadik körben, így azonos pontszámmal, de jobb gólkülönbséggel az ibériaiak végeztek a kvartett élén, és lehetnek ott a szeptemberben rendezendő, horvátországi Európa-bajnokság nyolccsapatos mezőnyében.

Gratulálok a játékosoknak, mert a megszerzett hét pont erőn felüli teljesítmény volt ebben a csoportban

 értékelt az mlsz.hu-nak Frank Tamás a csoportmásodikként záró válogatott szövetségi edzője. 

Az utolsó mérkőzésen mindent megtett a csapat, hogy a lehető legnagyobb különbséggel győzze le ellenfelét, de a végére elfáradtunk, és már nem volt meg a kellő átütőerő, nem tudtuk tovább növelni az előnyt.

Köszönöm a fiúknak az eddigi munkát, ebben a korosztályban számukra befejeződtek a válogatott programok, de bízom benne, hogy töretlen marad a fejlődésük, és többen közülük néhány éven belül a felnőttválogatott keretében is helyet követelnek majd maguknak."

MagyarországAndorra 50 (40)
Magyarország: Gémesi Gergő - Szabó Bence, Lux Bence, Kovács Ádám, Knizs Olivér
Cserék: Kinics Bálint, Kajtár Mátyás, Katona Noel, Hadzsi Máté, Kiss Patrik, Bartha Balázs, Haász Benjámin

(Kiemelt kép forrása: MLSZ)