UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2023-03-27 17:32

Tavaszi Kupa hatszáz fiatallal, 2700 rajttal

Negyedik alkalommal volt a házigazdája az úszók Tavaszi Kupájának a BVSC, amely az elmúlt hétvégén rendezte meg az utánpótlás egyik nagy idei seregszemléjét a Szőnyi úti Laky Károly Uszodában. Összesen 701 érmet osztottak ki a viadalon, amelyen felnőttek is indultak, a 619 induló alkotta mezőny elsöprő többségét azonban a fiatalok alkották.

A BVSC-Zugló negyedik alkalommal lebonyolított Tavaszi Kupáján a vendéglátó vasutasklub úszói szerepeltek a legjobban, s végeztek az élen a medálgyűjtő versenyben, 133 érmet – közte 42 aranyat – felhalmozva. A második Darnyi Tamás SE-hez 31 aranyérem került, a harmadik pozícióban zárt Kőbánya SC pedig 27 aranynak örülhetett, más színű érmek mellett.

A rajtlistán a hazaiak mellett külföldi vendégek is felbukkantak, de a dobogós helyezésekből csak néhányat tudtak elcsípni Ukrajna és Vietnám képviselői, ahogyan a Finnországból és Romániából érkezett versenyzőknek sem igen termett babér a magyarok mellett.

Selmeci Attila, aki a szövetség szakmai alelnökeként követte nyomon a kétnapos medencés vetélkedőt, elismerően beszélt honlapunknak a rendezésről, kiemelve, hogy gördülékeny, remekül szervezett versenynek lehetett a szemtanúja szombaton és vasárnap egyaránt, pedig – lévén időfutamos, vagyis külön döntők nélküli a Tavaszi Kupa – reggeltől napestig tartott a zsúfolt program.

A kilenc-tizenegy évesek délelőtt versenyeztek, az idősebbek pedig délután – mesélte a szakember, hozzáfűzve, hogy a jelentős utánpótlás-eseményről javarészt csak a különböző külföldi edzőtáborokban készülő ifjúsági válogatottak hiányoztak a honi korosztályos legjobbak közül. –

A hatszázat meghaladó létszámú mezőnynek összesen több mint 2700 rajtja volt, vagyis egy-egy versenyző, a zöm több számban, négyben-ötben, vagy akár még többen is indult. Ez azt is mutatja, hogy nagyon népszerű a verseny, jól, flottul ment minden, amiért külön is köszönet jár a házigazdáknak.
Selmeci Attila a szövetség szakmai alelnökeként volt jelen az utánpótlás nagy versenyén Forrás: musz.hu

Selmeci kitért rá, hogy most, tavasszal, amikor a versenyzők már kezdik egyéni legjobbjukat vagy túlszárnyalni, vagy megközelíteni, jó jel, hogy sokan kiváló időkkel rukkoltak elő.

Aki most közel a legjobbjához tudott úszni, valószínű, hogy rápihenve, formába hozva meg fogja tudni javítani eddigi egyéni rekordját az április 19-22. közötti felnőtt országos bajnokságon, Kaposváron.

A kisebbeknek, akik még nyilván nem a felnőtt ob-re készülnek, komoly állomást jelentett ez a verseny, már pusztán azért is, mert a magyar úszóutánpótlás jelentős része részt vett rajta. Számos klub küldte el versenyzőit, sok egyéni rekord született, az edzők általában meg voltak elégedve versenyzőikkel, ami azt jelenti, hogy jól halad a munka

– értékelt a szakmai alelnök.

(Kiemelt kép forrása: musz.hu)