UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok Ifjúsági tornász-világbajnokság

2023-04-02 18:09

Závory Szilárd bronzérmes ugrásban az antalyai ifjúsági vb-n

Bravúros teljesítménnyel Závory Szilárd bronzérmet szerzett vasárnap az ugrás szerenkénti döntőjében az antalyai ifjúsági tornász-világbajnokság záró napján. Zámbori Zala hetedik lett nyújtón.

Závory Szilárd (KSI) és Zámbori Zala (FTC-Telekom) révén két magyar tornásznak szurkolhattunk a törökországi ifjúsági világbajnokság vasárnapi szerenkénti döntőiben – előbbi a negyedik helyen jutott be az ugrás, utóbbi a nyolcadikként kvalifikált a nyújtó nyolcas döntőjébe.

A fináléban Závorynak több mint két tizedet sikerült javítania a selejtezős pontszámán (13.633-ról 13.883-ra), ezzel pedig – némi meglepetésre – bronzérmet nyert.

Laufer Béla tanítványa a magyar tornasport második korosztályos világbajnoki érmét szerezte, ráadásul az elsőt ugrásban. (Balázs Krisztián a 2019-es, győri vb-n nyújtón lett harmadik.)

Majd Zámbori Zalával a mezőnyben a nyújtó döntőt zárult a vb programja. Tóth Levente versenyzőjének bár pontszámban nem jött össze a fejlődés (a selejtezőben elért 13.066 után ezúttal 12.866-t produkált), helyezésben előre lépett egyet: a hetedik helyen fejezte be a finálét.

A szerenkénti döntők részletes eredményei ITT megtekinthetők.

Korábban legjobb magyarként Zámbori a 22. helyen végzett az egyéni összetett verseny döntőjében, így összességében a mieink három döntős helyezéssel, közte egy bronzéremmel térhetnek haza Antalyából.

(Kiemelt képen: Závory Szilárd (jobbra) az ugrás világbajnoki dobogóján az ifjúságiak között / Forrás: FIG)