UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2023-04-04 09:06

Hasznos tapasztalatokkal tért haza az indiai felnőtt-vb-ről Hámori Luca

Több U22-es magyar ökölvívó is megmutathatta a tudását a márciusi felnőtt női vb-n Új-Delhiben; az olimpiai kvalifikációra pályázó Hámori Lucát kérdeztük a tapasztalatokról.

Komoly célokkal futott neki a 2023-as évadnak az egyik legjobb magyar női ökölvívó, Hámori Luca; a kőszegi Fitt-Box egyesület 22 esztendős sportolója elmondása szerint az olimpiai kvalifikációt vette célba, így a év legfontosabb versenye a nyári Európa Játékok lesz a számára.

A márciusi, Indiában megrendezett felnőtt női világbajnokság ennek megfelelően kiváló erőfelmérő lehetett az U22-es Hámorinak, aki a nyolcfős magyar küldöttségben három másik fiatallal, Lakotár Hannával (21), Szeleczki Lillával (19) és Mezei Petrával (19) együtt képviselte a hazai utánpótlást.

Bár nyert meccset végül egyik indulónk neve mellé sem jegyezhettünk fel, nem kérdés, hogy értékes tapasztalatokkal gazdagodtak a sportolók. Hámori a thaiföldi Janjaem Suwannapheng ellen színvonalas mérkőzést vívott, valamennyi pontozónál nyert menetet, ráadásul mindhárom három percre jutott olyan, aki őt látta jobbnak, végül mégis 5:0-ra nyert a tavalyi vb-n érmes ellenfele.

„Az Európa Játékok az év versenye, ez nem kérdés, ettől függetlenül a maximumot vártam el magamtól Új-Delhiben is – kezdi Hámori. – Éreztem magamon, hogy nem vagyok csúcsformában, ezt már a felkészülés közben is megfigyeltem, ám a legfontosabb, hogy júniusban legyek a lehető legjobb állapotban. Amit tudtam, azt kiadtam magamból, ennyire volt elég; a sorsolás nem volt szerencsés, tavaly harmadik lett a világbajnokságon a thai lány, így papírformának is lehet nevezni az eredményt.

A meccset elemezve viszont nincs miért szégyenkeznem, a várhatónál kisebb volt a különbség közöttünk, ráadásul menetről menetre kerültem egyre közelebb hozzá.”

A kiesés ellenére nem állt meg a munka, gőzerővel mentek a sparringok.

„Minden nap volt lehetőségem más nemzetközi ellenfelekkel összecsapni, sok különböző stílussal találkoztam, mentek a bunyók, amikből rengeteget tanultam. Önbizalmat adtak, mert jól ment a mozgás. Mindent megteszek majd, hogy júniusban csúcsformában utazzak el az Európa Játékokra; nemsokára már ismét a válogatottal készülünk majd közösen, külföldi edzőtáborok is várnak ránk.

A cél nem változott, az olimpiát célzom meg!”

(Kiemelt képünkön: Hámori Luca Forrás: Nemzeti Sport, archív)