UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2023-04-05 18:11

Fazekas Lizett a berlini sikerek után a korosztályos országos bajnokságon is remekelne

A Budapesti Erdért Sportegyesület 10 éves asztaliteniszezője, Fazekas Lizett a múlt héten egy-egy arany- és bronzéremmel tért haza Berlinből, a német nemzetközi utánpótlás-bajnokságról. Majd csütörtöktől már itthon, a serdülő és újonc ob-n lesz jelenése Szarvason, ahol az U11-es és az U13-as korosztályban is a legnagyobb esélyes az aranyra.

Mint arról beszámoltunk, Fazekas Lizett – szettveszteség nélkül – aranyérmet szerzett az U11-es lányok versenyében, míg az eggyel idősebbek, az U13-asok között pedig bronzérmes lett a német fővárosban rendezett korosztályos nemzetközi asztalitenisz-versenyen (WTT Youth Conteder-versenysorozat). Ezzel a még csak 10 esztendős reménység – a januári, linzi elsősége után – Berlinben idén már a második tornáját nyerte az U11-es korosztályban nemzetközi porondon.

Számítottam rá, hogy az U11-esek között meg lehet a győzelem, viszont az U13-asok versenyében nem vártam érmet magamtól. Ez a mostani bronz az első érmem az idősebbek között

– mondta Lizett az Utánpótlássportnak. – Úgy érzem, sokat fejlődtem az elmúlt időszakban. Erősebben, pontosabban játszom most már, a szerváim is jobbak lettek, és így az U13-ban is egyre jobb eredményeket tudok elérni a nemzetköziken.”

A Budapesti Erdért Sportegyesület reménysége mindezek után az U13-as és az U11-es hazai ranglista éllovasaként várhatja a csütörtöktől szombatig tartó, szarvasi serdülő és újonc országos bajnokságot.

„Szeretnék az ob-n is minél jobban játszani, és persze jó lenne nyerni is. Mind a hat számban el fogok indulni, de nyilván, az U11-es és az U13-as verseny lesz a legfontosabb.”

Fazekas Lizett a győztesnek járó trófeával a kezében Berlinben Forrás: WTT
Ha Lizi jól játszik, akkor az említett két korosztályban egyesben neki áll a verseny az ob-n

– vette át a szót edző-édesapja, Fazekas Péter, aki egyébként a Magyar Asztalitenisz Szövetség fejlesztési igazgatója. – Az U15-ösök mezőnyében kilencedik helyen áll a hazai ranglistán, így bravúr lenne tőle, ha a nyolc közé be tudna jutni, ugyanakkor a közelmúltban például meglepetésre elődöntős volt a Budapest-bajnokságon, és várhatóan most az ob-n is nagyjából ugyanaz lesz a mezőny, mint legutóbb. Párosban Fegyver Zsófival indulnak közösen, az újoncok között ott is aranyesélyesek lehetnek mindkét korosztályban.

Az ob után április közepén már ismét nemzetközi szinten folytatjuk, április közepén Lizi előbb Franciaországban, Metzben szerepel, majd pedig rögtön ez után Belgiumban, Spában is ott lesz

– ezúttal a klubja, az Erdért finanszírozza a versenyeztetését. Hazafelé jövet a két verseny után Németországban, Böblingben is megállunk majd, és néhány napon keresztül ott készülünk. Májusban Extraliga-fordulók várnak Lizire az Erdért színeiben, mint a csapat U21-es játékosa.

A tervek szerint a hónap végén a csehországi Havirovban is rajthoz áll, ami az utolsó felkészülési állomás lesz a június közepén, Zágrábban rendezendő U13-as Európa-bajnokság előtt.

Természetesen, nagyon örülünk, hogy mostanában ilyen szépen gyűjti a sikereket itthon és külföldön egyaránt, de az eredmények kevésbé fontosak. A lényeg, hogy Lizi élvezze a játékot, fokozatosan fejlődjön, illetve minél több tapasztalatot szerezzen a külföldi játékosok ellen. Szerencsére ez mostanában jó eredményekkel is párosul, ami csak újabb pozitív visszajelzés.”

(Kiemelt képet készítette: Mura László)