UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2023-04-06 20:59

Pupp Viktória hazai és nemzetközi szinten is remekel a korosztály- és súlycsoportváltás után

Az U15-ös Európa-bajnok birkózó, Pupp Viktória a zágrábi és a szabadkai U17-es nemzetközi verseny megnyerése mellett itthon is veretlen még idén: mindkét hazai korosztályos válogatót megnyerte a 65 kilósok között.

Mint beszámoltunk róla, múlt hét végén Angyalföldön rendezték meg az U17-es szabadfogású és leány birkózók idei második válogatóversenyét, amelyen a fiatalok a válogatottságért küzdöttek a nyári eleji, albániai korosztályos Európa-bajnokságra. Jó néhány súlycsoportban érvényesült a papírforma, így történt a lányok 65 kilós kategóriájában is: a Dunaújvárosi KSE-KIMBA serdülő Eb-győztes ígérete, Pupp Viktória – az első válogatóhoz hasonlóan – ezúttal sem talált legyőzőre, így egy újabb lépést tett afelé, hogy ő képviselhesse a magyar színeket a tiranai kontinensviadalon. A 15 éves fiatal eddig veretlen 2023-ban, mind a négy versenyen, amelyen elindult aranyérmet szerzett:

a két hazai válogató mellett idén Zágrábban és Szabadkán is a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Mindezt úgy, hogy a tavalyi év végén korosztályt és súlycsoportot is váltott.

„A téli alapozás után úgy láttuk az edzőimmel közösen, hogy folyamatosan megy fel a súlyom, és erősödöm, így amikor neki vágtam az évnek, nem is igazán volt kérdés: feljebb fogok lépni egy súlycsoportot, ami az eddigiek alapján abszolúte jó döntésnek bizonyult. Erőben, állóképességben egyaránt sokat fejlődtem az elmúlt időszakban, valamint a technikai tudásban úgy szintén előreléptem, de azon még mindig van mit csiszolni, sosem lehet tökéletes – mondta Pupp az Utánpótlássportnak, majd így folytatta idei céljairól. –

Bár még csak elsőéves vagyok a kadétok között, a fő célom, hogy érmet nyerjek az Európa-bajnokságon, mindent megteszek, hogy ez lehetőleg arany legyen.

Jövő héten Ausztriába utazunk újabb nemzetközi versenyre, majd májusban pedig Bukarestben is indulok, ami az utolsó felkészülési versenyünk lesz az Eb előtt.”

(Kiemelt képen: Pupp Viktória (zöldben) Forrás: UWW)