UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2023-04-14 18:12

Sznúker: Révész Bulcsú célja jövőre a profi státusz

Révész Bulcsú, U18-as Európa-bajnok sznúkerjátékos jövőre, de legkésőbb 18 éves korára szeretné elérni a profi státuszt, ehhez pedig egy korosztállyal feljebb, az U21-esek között akar kontinenstornát nyerni.

A 16 esztendős Révész Bulcsú márciusi korosztályos Eb-címével kiérdemelte, hogy részt vegyen a felnőtt-világbajnokság selejtezőjén, amelyen az első körben 10–5-ös vereséget szenvedett a profi Jamie O'Neiltől – írja az MTI.
   
A fiatal sznúkeres pénteken, az M4 Sport Nemzeti Sporthíradójában elmondta, hogy két év múlva „kellene profivá válnia”, így 22-24 éves koráig bőven lenne ideje fejlődni, és kihozni magából a maximumot.
   
„Az, hogy kiérdemeltem és részt vehettem a világbajnoki selejtezőn, hatalmas lépés volt a pályafutásomban, és nagyon sokat tanultam belőle” – mondta a sportág történetében az első Eb-aranyérmes magyar játékos, aki a nemzetközi porondon legközelebb május 4–7-én, egy bécsi félprofi versenyen állhat asztalhoz, ott pedig az elődöntőbe jutást tűzte ki célul.

Révész június elsejétől a World Snooker Tour kvalifikációs tornáján vesz részt. A Q School elnevezésű viadalon csaknem 300 játékos küzdhet meg azért, hogy két évig a profik között versenyezzen, de csak a legjobb nyolc kapja meg ezt a lehetőséget.

„Ha jövőre megnyerném az U21-es Eb-t, azzal a Tour-kártya is az enyém lenne két évre” – jelentette ki Révész Bulcsú, akinek célja, hogy megszerezze a profi státuszt.

(Kiemlt képet készítette: Koncz Márton/Nemzeti Sport)