UtánpótlásSport
2024. május 18.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Súlyemelés

2023-04-15 17:38

A MOB segítené a sportág utánpótlását is

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) vizsgálja a sportszakmai lehetőségeket, amelyek révén még hatékonyabban dolgozhatnak a magyar súlyemelők és edzőik.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára, Fábián László jelentette ki, hogy a szervezet vizsgálja a sportszakmai lehetőségeket, amelyek révén még hatékonyabban dolgozhatnak a magyar súlyemelők és edzőik – írja az MTI.

A sportvezető a hazai ötkarikás testület képviseletében erről a Magyar Súlyemelő-szövetség (MSSZ) szombati, éves rendes közgyűlésén beszélt, elsősorban a tatai edzőtábor eddiginél intenzívebb igénybe vételét említve a legjobbak számára szóba jövő támogatásként.

Fábián László dicsérte a sportági utánpótlás tavalyi eredményeit, benne a nemzetközi sikereket, és úgy vélekedett, hogy viszonylag szerény körülmények között jó és hatékony munkát végez a szövetség.

Dobos Imre, az MSSZ elnöke írásos beszámolójának a közgyűlés előtt elhangzott szóbeli kiegészítésében örömmel nyugtázta a MOB segítőkészségét, és a lehetőséget, hogy a súlyemelők a legjobb körülmények között készülhetnek a tatai edzőtáborban. A nemzetközileg is számottevő versenyzők közül például a párizsi olimpiát is megcélzó Nagy Péter folyamatos edzési lehetőséggel számolhat Tatán, és az ötkarikás kvalifikáció szempontjából figyelembe vett női súlyemelők – az egyformán korosztályos Európa-bajnok Boros Viktória és Mitykó Veronika – is időszakonként bevonulhatnak a táborba.

Az MSSZ első embere kiemelte, hogy az említettek és a férfi utánpótlás egyik legnagyobb ígérete, Fekécs Szilárd – akik egyformán indulnak az e hét végén rajtoló jereváni Európa-bajnokságon – a tavalyi felnőtt világranglistán is előkelő helyen voltak súlycsoportjukban.

Dobos Imre hangsúlyozta azt is, hogy míg sok szövetség kevesebbet kap, mint korábban, az MSSZ erre az évre megőrizte állami támogatásának szintjét.

(Kiemelt képünkön: Fekécs Szilárd Forrás: beol.hu)