UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-04-16 18:25

Több mint öt hónapja veretlen hazai pályán a férfi NB I-ben a HSA NEKA

A Dabas KC elleni győzelemmel immár több mint öt hónapja nem kapott ki hazai pályán a felnőtt férfi NB I-ben a javarészt utánpótláskorú játékosokat bevető HSA NEKA.

Remek évadot fut a férfi NB I-ben a javarészt utánpótláskorú kézilabdázókat foglalkoztató HSA NEKA, amely a felnőttélvonal legfiatalabb átlagéletkorú csapataként a tabella hetedik helyén áll, 21 meccsen 21 pontot szerezve. A Sótonyi László vezetőedző által irányított együttes a kiírásban többször is bravúros eredményt ért el, a harmadik Mol Tatabánya és a második Telekom Veszprém ellen is döntetlent játszottak hazai környezetben. Többek mellett ennek is köszönhető, hogy november 11-e óta veretlenek a balatonboglári csarnokukban rendezett bajnokikon – szombat este tovább hosszabbították ezt a sorozatot, a Magyar-kupa négyes döntőjébe bejutó, ott bronzérmet szerző Dabas KC-t győzték le 30–26-ra.

A mérkőzés után a szakember a mentális faktort emelte ki a siker egyik alappilléreként.

„Azt kértem a srácoktól, hogy a Veszprém elleni pontszerzés eufóriájából szálljunk vissza két lábbal a földre, és a kupabronzérmes ellen is mutassuk meg, mit tudunk; szerintem egyéb motiváció nem is kellett nekik – mondta Sótonyi. –

Mentálisan tudtuk uralni a mérkőzést,

taktikailag talán a második félidő végén volt kapkodóbb a játék, ki nem kényszerített hibánk is voltak, ám összességében elégedett lehetek a játékosaim teljesítményével. Nagyon örülök, hogy a kemény és céltudatos munka azzal párosul, hogy ilyen fiatal csapattal huszonegy ponttal állunk; van eredménye a munkánknak.”

(Kiemelt képünkön: a 18 éves Kovács Tamás (fehérben) hat góllal a Dabas elleni bajnoki legeredményesebb játékosa lett Fotó: Tompos Gábor, NEKA)