UtánpótlásSport
2024. május 17.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-04-19 21:25

A hibátlan NEKA már készülhet az U17-es leánybajnokság négyes döntőjére

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a NEKA U17-es, hibátlan mérleggel álló leány kézilabdacsapata mellett az U19-esek is bejutottak a négyes döntőbe.

Balatonboglári öröm Dunaújvárosban – így lehetne összefoglalni a Nemzeti Kézilabda Akadémia U17-es és U19-es csapatának látogatását a DKKA együttesének otthonában. Mindkét korosztályos mérkőzés a NEKA sikerével zárult (a fiatalabbak 31–20-ra, az idősebbek 28–19-re nyertek), ami azt jelentette, hogy a csapatok (majdnem) egyszerre harcolták ki az évad végi négyes döntőben való részvételt.

Az U17-esek ráadásul százszázalékos mérleggel, amivel az élvonalbeli leánybajnokságok tekintetében egyedüli csapatként állnak hibátlanul. Az Ifj. Kiss Szilárd által irányított kézilabdázók huszonkét meccsükből az összeset megnyerték, a legszorosabb találkozókat pedig – nem meglepő módon – az őket négy ponttal követő Győri ETO-val vívták: idegenben egy, otthon hat góllal nyertek. A hátralevő fordulókat tekintve

jó esély mutatkozik rá, hogy az alapszakaszt százszázalékos mérleggel fejezzék be;

a négyes döntő előtti periódusban következő ellenfeleik közül a legelőkelőbb helyen az ötödik Szent István SE áll a tabellán.

Ifj. Kiss Szilárd Fotó: Tompos Gábor, NEKA

A már említett U19-es NEKA-lánycsapat is biztosította a helyét a legjobb négy között, a mérlegére pedig a Dr. Woth Péter által irányított együttes sem panaszkodhat: 21 bajnokiból 20-at megnyertek, egy döntetlen mellett (igaz, a Pénzügyőr elleni, őszi siker a fővárosiak visszalépésével törlődött). Az iksz majdnem napra pontosan egy hónappal ezelőtt született, a Kozármisleny ellen, idegenben.

A két korosztály négyes döntőit június 2-3-án rendezik meg.

(Kiemelt képünkön: a NEKA U17-es csapata Fotó: Tompos Gábor)