UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2023-04-19 20:25

Túl az utolsó edzésén az Eb-selejtező második fordulójára készülő U17-es fiú válogatott

Dabason készült az U17-es fiú röplabda-válogatott a portugáliai rendezésű korosztályos Európa-bajnokság selejtezőjére, ahol a házigazdák mellett Törökországgal és Finnországgal játszik.

A januári maribori MEVZA-tornán bravúros játékkal harmadik helyen végzett U17-es fiú röplabda-válogatott az Eb-selejtező második fordulójában lesz érdekelt, a sorozatban Bodonyi Ákos szövetségi edző együttese Portugáliában a házigazdák mellett Törökországgal és Finnországgal játszik. Az U17-es nemzeti csapat április 6. óta Dabason készül, ahol a tréningek mellett edzőmérkőzések is színesítik a programot, a szakmai stáb próbál minél több meccsszituációs lehetőséget teremteni a fiataloknak – adta hírül a Magyar Röplabda Szövetség.

Az utazás előtt két játékos nyilatkozott a szövetség hivatalos honalpjának:

Örömmel tölt el, hogy beválogattak a szűk keretbe és utazhatok a portugáliai Eb-selejtezőre, ahol jobbnál jobb ellenfelekkel játszhatunk. Nagyon sokat edzettünk elszántsággal, alázattal. Egyéni és komplex gyakorlatok tették teljessé a felkészülést. A kemény tréningek mellett a regenerációra is jutott idő, így azt gondolom sikerre éhes a társulat, és egy csapatkènt fogunk hajtani a továbbjutásért.

– idézi Cserép Tamást.

Nagyon sok edzés van a hátunk mögött az elmúlt bő két hétben. Fontos edzőmeccseket játszottunk olyan együttesekkel, akiknek a játékstílusa hasonlít az Eb-selejtezőn ránk váró ellenfelekre. Néha megingott a teljesítményünk egy-egy keményebb nap után. Az egész csapat úgy gondolom mindent meg fog tenni a továbbjutásért, de már ez is nagy eredmény, hogy ide eljutottunk!

– összegezte a felkészülést Zsoldos Péter.

 

(Kiemelt kép: a magyar U17-es fiú röpladba-válgoatott. Forrás: MRSZ Utánpótlás)