UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2023-04-21 20:46

Az U17-es fiúválogatott a törökök elleni vereséggel kezdte a portugáliai Eb-selejtezőtornát

A Bodonyi Ákos vezette U17-es fiú röplabda-válogatott négy játszmában szenvedett vereséget a törököktől a portugáliai korosztályos Európa-bajnoki selejtezőtorna első játéknapján.

Péntek este a törökök ellen megkezdte szereplését az U17-es fiú röplabda-válogatott a a portugáliai Paredesben zajló Eb-selejtezőkön. A magyar csapat jól nyitotta a meccset: 25:23-ra megnyerte az első szettet. Azonban a második játszmától kezdve az ellenfél átvette az irányítást: a törökök előbb 25:16-tal egyenlítettek, majd a harmadik felvonást is behúzták (25:19), így már náluk volt az előny (1:2). A negyedik szettre újra kiegyenlítetté vált a küzdelem, ám a szoros végjátékból a törökök kerültek ki győztesként, 25:23-ra. Ezzel Bodonyi Ákos együttese négyjátszmás vereséggel indította a háromnapos selejtezőtornát. Szombaton a házigazda portugálok ellen folytatják a mieink.

A csoport első két helyezettje automatikusan kijut a nyári kontinenstornára, míg az öt selejtezőcsoport legjobb harmadikja szintén ott lehet majd az Eb-n.

U17-ES FIÚ EB-SELEJTEZŐ, PORTUGÁLIA
Magyarország–Törökország 1:3 (23, –16, –19, –23)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

(Forrás: MRSZ)