UtánpótlásSport
2024. április 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2023-04-21 20:08

Pádár Nikolett címet védett 200 gyorson a felnőtt ob-n

Az úszók 125. felnőtt országos bajnokságának harmadik napján az utánpótlás képviselői közül Pádár Nikolett vitte a prímet, aki címét megvédve győzött a 200 méteres női gyors döntőjében Kaposvárott.

A 100 méter ezüstje és a 400 bronza után

200 méter gyorson meglett az arany Pádár Nikolettnek, a szegediek 17 esztendős tehetségének a pénteki versenynapon. Azzal, hogy nyert, egyszersmind megőrizte tavaly megszerzett bajnoki titulusát,

legfeljebb az bosszanthatja a junior-világbajnoknőt, hogy egyetlen századmásodperccel ugyan, de elmaradt saját eddigi legjobb idejétől a kaposvári Csík Ferenc Versenyuszodában.

Remekelt az övénél is ifjabb korosztály jeles képviselője, Jackl Vivien, aki 14 és fél évesen végzett a második helyen a 400 méteres vegyes úszás fináléjában. Tavaly ugyanebben a számban harmadik volt a felnőtt ob-n, tehát előbbre lépett a 2022-ben junior Európa-bajnoki bronzérmes tinédzser, aki amúgy arról ismert leginkább, hogy korábban képes volt megdönteni az ötszörös olimpiai bajnok Egerszegi Krisztina korosztályos magyar csúcsait.

A kaposvári felnőtt országos bajnokság harmadik napjának legjobbjai közül még egy utánpótláskorú emelendő ki: a 2006-os évjárat legkiválóbb reprezentánsainak sorába tartozó Komoróczy Lora az 50 méteres hátúszás aranya után pénteken az 50 pillangó ezüstérmét zsebelte be.

Sós Csaba szövetségi kapitány Pádár nagyszerű versenyzését emelte ki a döntőket követően honlapunknak adott értékelésében:

Nikolett nagyon meggyőző volt, bizonyította, hogy a tavalyi eredményei, így a 100 és 200 gyors megnyerése nem voltak véletlenek. Jackl Vivien szerencsére átmenetinek bizonyuló megrekedést követően, hosszabb idő után végre elmozdult, s nagy egyéni csúcsot ért el

– mondta a szakvezető.

(Kiemelt képen: Pádár Nikolett Forrás: szegedma.hu)