UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2023-04-23 18:03

Az U17-es fiúválogatott nyeretlenül zárta a portugáliai Eb-selejtezőket

A Bodonyi Ákos vezette U17-es fiú röplabda-válogatott a záró játéknapon három játszmában alulmaradt a finnekkel szemben a portugáliai Európa-bajnoki selejtezőcsoportban, így a kvartettje utolsó helyén végzett.

A törökök (1:3) és a házigazda portugálok (0:3) elleni vereség után az U17-es fiú röplabda-válogatott a finnek ellen zárta az Eb-selejtezőcsoportját, annak a tudatában, hogy a harmadik játéknap előtt már elszálltak a mieink esélyei a továbbjutásra. (A csoportból az első kettő egyenes ágon kijut, míg az öt selejtezőcsoport legjobb harmadikja szintén kvalifikál az Európa-bajnokságra.)

Bodonyi Ákos csapata az elején még viszonylag jól tartotta a lépést – a találkozó előtt 1/1-es mérleggel álló – finnekkel (7:9), azonban a nyitó szett második felében nagyon megléptek az északiak, és végül magabiztosan, 25:14-re húzták be az első etapot. A második felvonásban már az elején elhúztak a finnek (3:9), és a hátrányt már a későbbiekben sem sikerült behozni (15:25). A harmadik játszma alakult a legszorosabban, de végül ez is az ellenfélé lett (19:25). A magyar válogatott 3:0-ra kikapott a harmadik meccsen, s így győzelem nélkül csoportja negyedik helyen fejezte be a selejtezősorozatot.

Az első két találkozóhoz hasonlóan ezúttal is Péter Arnold volt a mieink legponterősebb játékosa: az ÉDRA MÁV Előre Akadémia szélső ütője 16 pontot jegyzett. 

Ezzel eldőlt, hogy a fiúszakágban magyar válogatottnak idén nyáron sem szurkolhattunk majd a korosztályos világversenyeken.

(A Horváth András irányította U17-es lányok házigazdaként automatikusan résztvevői a július közepi kontinensviadalnak, amelyet Magyarország és Szerbia közösen rendez. Békéscsaba lesz az Eb hazai helyszíne.)

Az U17-es fiúválogatott kerete:
Csepcsényi Máté (DSE Röplabda Akadémia), Cserép Tamás (DSE Röplabda Akadémia), Dobos Bertalan Ferenc (Kaposvári RSE), Fitor Patrick (Szegedi RSE), Horváth Dávid (Kaposvári RSE), Molnár Tamás (Dág KSE), Németh Áron (Pénzügyőr SE), Orosz Péter (ÉDRA MÁV Előre Akadémia), Péter Arnold (ÉDRA MÁV Előre Akadémia), Pongó Zalán (Dág KSE), Sturm Levente (ÉDRA MÁV Előre Röplabda Akadémia), Szepesi Máté (Szegedi RSE), Tamási Milán Dániel (Lőrinc 2000), Zsoldos Péter (ÉDRA MÁV Előre Akadémia)

(Kiemelt kép forrása: CEV)