UtánpótlásSport
2024. május 14.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2023-04-23 21:21

Maradt hiányérzet a fiatalokban a kaposvári felnőtt ob után

Szerdától szombatig Kaposváron zajlott a felnőttek úszó ob-ja, amin a legjobb hazai utánpótláskorú versenyzők is rajthoz álltak; bár az éremtermésükre nem lehet panasz, hiányérzet maradt a fiatalokban.

Több szempontból is fontos volt a felnőttek úszó országos bajnoksága, amit ezen a héten rendeztek meg a kaposvári Csík Ferenc Sportuszodában. A 125. alkalommal megrendezett esemény ugyanis az ob-címek mellett a júliusi, Japánban rendezendő felnőtt-világbajnokság válogatója is volt.

A tavaly remek évet záró fiatalok közül a gyorsúszó Pádár Nikolettnek három, a háton és pillangón is bizonyító Komoróczy Lorának két érmet akasztottak a nyakába, míg Ábrahám Minnának – Pádárhoz hasonlóan – mindhárom színű medálból jutott: a 4x200-as gyorsváltó tagjaként arany-, 200 vegyesen ezüst-, 50 gyorson pedig bronzérmet érdemelt ki. Mégsem voltak elégedettek a fiatalok, hiszen a helyezések mellett az elért időeredményekre is kiemelt figyelem hárult; Sós Csaba szövetségi kapitány a szombati értékelőjében szintén kiemelte, hogy „szenvedős” volt nemcsak az ob, de az idei edzőtáborozás is az utánpótlásnak, amelynek az elsődleges oka, hogy a sűrű 2022-es program miatt később kezdődött a felkészülésük.

„Jó és kevésbé jó eredményem is volt ezen az ob-n – mondja az UTE 17 éves úszója, Ábrahám Minna. – Nem tudtam kihozni magamból a maximumot, de összességében örülök, hiszen mégiscsak felnőtt országos bajnokságról beszélünk, és egyéniben is dobogóra állhattam. A vegyes sikerült jobban a gyorshoz képest; remélem a jövőben ezt ki tudom javítani.

Tavaly már próbálgathattam magamat a felnőttmezőnyben, várom, hogy az idei vb hogy sikerül majd.”
Ábrahám Minna (a dobogó tetején balról az első) a 4x200-as gyorsváltóval első lett Fotó: Derencsényi István, MÚSZ

Molnár Dóra 100 és 200 háton is bronzérmet szerzett; utóbbiban nem tudta megvédeni a bajnoki címét.

„Tartalmas napokat hagytunk magunk mögött – így a Budafóka 16 éves versenyzője. – A felkészülés nem sikerült a legjobban, ezt éreztem a futamok közben is. Jobban szerettem volna teljesíteni, de ez most így sikerült. A 100 hát sikerült jobban, időben közelebb voltam a kitűzött célhoz. Az egyéni csúcsaimat nem tudtam megközelíteni, de van még lehetőség a javításra a folytatásban.”

A megszólaló versenyzők mellett Pádár Nikolettre is számít majd a szövetségi kapitány a fukuokai felnőtt-világbajnokságon, így lesz lehetőségük bizonyítani a fiataloknak.

(Kiemelt képünkön: Molnár Dóra (jobbra) a 200 m hát eredményhirdetésén Fotó: Derencsényi István, MÚSZ)