UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2023-04-24 14:43

Csaknem kétezren indultak a 36. Budapest-kupán

A hét végén a Megyeri úti UTE Jégcsarnokban rendezték meg a 36. Budapest-kupa nemzetközi cselgáncsversenyt, amelyen óriási részvételi rekord született: csaknem kétezer fiatal lépett tatamira.

Négy kontinens 23 országának (Ausztrália, Ausztria, Azerbajdzsán, Bulgária, Csehország, Dánia, Franciaország, Grúzia, Hollandia, Izrael, Japán, Kanada, Kazahsztán, Kolumbia, Kuba, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Mongólia, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország) 200 egyesületéből csaknem kétezer dzsúdós szerepelt a régió egyik legrangosabb utánpótlásversenyén. A pontos induló létszám a végelszámolásnál 1860 fő lett – számolt be a judoinfo.hu.

A Petrányi Imre vezette Budapesti Regionális Judo Szövetség versenyének történetében még a koronavírus-járvány előtti években sem közelítette meg a létszám az ideit, egy évvel ezelőtt csaknem ezernégyszáz fiatal cselgáncsozó szerepelt a tornán. A 36. Budapest-kupa első napján az az ifjúsági (a hazai versenyzőknek ez volt az idei Magyar Kupa) és a diák A-korcsoport (U13) küzdelmeit tartották, vasárnap pedig az U23-asok nyílt magyar bajnokságát és a serdülők (U15 – ugyancsak Magyar Kupa) versenyét rendezték meg. Az óriási létszám miatt mindkét napon a késő esti órákban ért véget a program.

Az összesített éremtáblázat első helyén a Ledényi Judo Iskola (4, 3, 4) végzett,

megelőzve a cseh válogatott (3, 1, 2) és a cseh TJ Sokol Praha (3, 1, 1) csapatát. A tornán összesen 48 csapat tudott aranyat szerezni, 114 egylet vihetett haza legalább egy érmet a Budapest-kupáról.

A részletes eredmények ITT megtekinthetők.

(Kiemelt kép forrása: BRJSZ/Facebook)