UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2023-04-25 12:57

Ezüstérem az U16-os lányoktól az Európa-kupán

A magyar U16-os leány jégkorong-válogatott a második helyen végzett a hazai rendezésű Európa-kupán.

Az magyar leány jégkorong-válogatott a második helyen végzett a Mátyásföldi Jégcsarnokban nyolc csapat részvételével rendezett U16-os Európa-kupán.

Fodor Zoltán szövetségi edző együttese a csoportkört hibátlan mérleggel zárta: Szlovákiát 3–1-re, Svájcot és Ausztriát egyaránt 2–1-re győzte le. A magyar lányok a döntőben végül 4–1-re kaptak ki a csehektől. A hazai szövetség honlapja kiemeli, hogy egy év 4-0-ra nyertek a csehek a fináléban a magyarok ellen, ám a két döntő között nagy volt a különbség.

„Tavaly nagy fölénybe játszottak a csehek, nekünk csak néhány elszaladásunk volt, most viszont oda-vissza játék zajlott a pályán, igazi nyíltsisakos meccset láthattak a nézők – mondta Fodor Zoltán. – Többet lőttünk kapura, időnként be is tudtuk szorítani az ellenfelet, de a kapusuk remekelt. Olyan kihívás elé állítottuk őket, hogy sokszor csak kilövöldözték a korongot, és az is árulkodó volt, hogy mennyire örültek a góljaiknak. Sajnos az első és harmadik harmad elején kaptunk egy-egy gólt, ami a dekoncentráltság számlájára írható, de ezt követően sem adtuk fel, mentünk tovább. A végén hat a négyben támadtunk, folyamatosan ostromoltuk őket, ám nem sikerült közelebb zárkózni.”

Fodor Zoltán szerint a válogatott büszke lehet a tornán mutatott teljesítményére. A szakvezető úgy látja, egy év alatt is sokat fejlődtek a játékosok.

(Kiemelt képünkön: az U16-os leányválogatott az Európa-kupán Forrás: jegkorongszovetseg.hu)