UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2023-04-26 19:50

Szétlövés után vereség az ukránoktól a divízió I/A csoportos U18-as vb-n

Kétszer is vezetett a magyar válogatott, de végül büntetők után 3–2-re alulmaradt az ukránokkal szemben az angers-i U18-as, divízió I/A csoportos jégkorong-világbajnokság harmadik játéknapján.

A kazahok elleni vereség és a franciák elleni győzelem után Svasznek Bence válogatottjának az ukránok következtek a vb-csoportkör harmadik fordulójában Franciaországban. Előbb Nemes Márton (1–0), majd Haranghy Bence (2–1) révén szerzett vezetést a magyar csapat, ám az ukránok mindkét alkalommal – Ivascsenko és Haponenko találataival – kiegyenlítettek, több gól pedig nem született a hatvan perc alatt. Jöhetett a hosszabbítás, amely ugyancsak nem hozott újabb gólt – a szétlövés döntött.

Az első körben Ravasz Csanád hibázott, Kuprianov belőtte. A folytatásban Mihalik Gergő és Ivashchenko is kihagyta. A harmadik körben Nemes Márton sem tudott betalálni, Olexi Yevtiekhov viszont mattolta Csala Patrikot. A negyedik körben Németh Zalán is kihagyta, így Ukrajnáé lett a plusz pont.

Ezzel a magyar csapat három meccs után négy ponttal áll, csoportja negyedik helyén. Csütörtökön Japán ellen lépnek jégre a mieink az U18-as divízió I/A világbajnokságon.

A magyar válogatott további vb-programja:
Április 27., 16:00: Magyarország–Japán
Április 29., 16:00: Dánia–Magyarország
A magyar U18-as jégkorong-válogatott kerete:
Kapusok: Csala Patrik, Váradi András
Védők: Farkas Olivér, Franyó Krisztián, Haranghy Bence, Horváth Alex, Prókai Mátyás, Rósa Levente, Vén Bendegúz
Csatárok: Barna Olivér, Bodzai Dávid, Hiezl Balázs, Keresztes Zsombor, Laskawy Ferenc, Löbenwein Bálint, Makai Miklós, Mester Máté, Mihalik Gergő, Nemes Márton, Németh Zalán, Ravasz Csanád, Szabó Rácz Maxim

(Kiemelt kép forrása: MJSZ)