UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2023-04-28 17:37

Az OSC-be tartó Szalai Péter még nyerne egy trófeát a KSI-vel

A KSI 19 éves, korosztályos világbajnok vízilabdázója, Szalai Péter négy év után visszatér az OSC-be, ám előtte még magasba emelné az ifibajnokság serlegét a sportiskolásokkal.

A 19 éves Szalai Péter ebben az évadban is kulcsjátékosa volt a KSI ob I-es férfi vízilabdacsapatának.

Horváth János főként utánpótláskorúakra épülő együttese az első osztályú bajnokság kieső helyén végzett, és még kérdéses, hogy az esetleges visszalépések miatt megőrizheti-e élvonalbeli tagságát. A korosztályos világbajnok Szalai 23 mérkőzésen szerepelt az évadban,

csapata legeredményesebbjeként 55 gólt szerzett, és az alapszakasz góllövőlistájának az előkelő nyolcadik helyén zárt.

„Újabb értékes évet zártunk az első osztályban, azzal együtt, hogy több szempontból sem volt könnyű az idény  – mondja az ígéretes karrier előtt álló pólós. – Sok sérülés és betegség hátráltatta a csapatot, de így is sikerült megnehezítenünk az ellenfeleink dolgát. Örülök, hogy ismét sok játéklehetőséget kaptam, és tovább fejlődhettem. Egyedül azt sajnálom, hogy sérülés miatt nem tudtam minden meccsen részt venni, de én is és a társaim is emelt fővel köszönhetünk el ettől az évadtól.”

Szalai az alapszakasz utolsó fordulójában három gólt lőtt az OSC-nek Fotó: Nyolczas Ivett

Szalai nemcsak az évadtól köszön el, hanem a KSI-től is. A sportiskolások az alapszakasz utolsó mérkőzését a Genesys OSC Újbuda gárdájával játszották, és a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Horváth János bejelentette, hogy a fiatal vízilabdázó a következő idénytől éppen az OSC játékosa lesz. Szalai négy évvel ezelőtt az újbudaiaktól került a KSI-hez, így tehát visszatér korábbi klubjához, de immáron a felnőttcsapatot erősítheti.

„A KSI-hez számtalan élmény és emlék fűz. Négy évvel ezelőtt nem egy csapathoz, hanem egy befogadó családhoz csatlakozhattam. Végig úgy éreztem magamat, mintha a kezdektől fogva itt játszanék.

És a legfantasztikusabb dolog, hogy a KSI-ben megismert emberekre évek, évtizedek múlva is bármilyen helyzetben számíthatok.

Az OSC újabb lépcsőfok a számomra. Várom a Varga Dániel vezetőedzővel és az új társakkal való közös munkát, hiszen ott is nagyszerű csapat alakul. Viszont előtte még a KSI-vel az ifjúsági bajnokságban szeretnénk meghúzni az év végét. Úgy gondolom, hogy az ifjúsági korosztályból kiöregedők vagy a klubot elhagyók tartoznak annyival a KSI-nek, hogy bajnoki aranyéremmel, címvédéssel tegyék még emlékezetesebbé ezt az idényt.”

Szalai (ül) az ifjúsági bajnokság megnyerésével zárná a KSI-s éveit Fotó: Nyolczas Ivett

Szalai egyébként Varga Zsolt szövetségi kapitánytól kereten kívül már a felnőttválogatott összetartására is kapott meghívót. A folytatásban nem is lehet más a célja, minthogy az első számú nemzeti csapatban is jegyezzék a nevét.

„Az OSC-ben magasabb szinten is megmutathatom, hogy mit tudok, és remélem, hogy kapok még lehetőséget a felnőttválogatottban. Természetesen a legfőbb célom az, hogy ott is stabil tagnak mondhassam magamat.”

Az ambíciózus játékosra természtesen a korosztályos válogatottak is rendre számítanak. Tavaly fontos pillére volt a Belgrádban U18-as világbajnokságot nyert csapatnak, idén nyáron pedig Bukarestben vár szintén világbajnokság az U20-asokra.

(Kiemelt képünkön: Szalai Péter Fotó: Nyolczas Ivett)