UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2023-04-28 16:34

Kisorsolták a magyar-szerb közös rendezésű U17-es leány Eb csoportbeosztását

A nyári, magyar-szerb közös rendezésű U17-es leány röplabda Európa-bajnokság Luxembourgben tartott sorsolásán a török, a francia, a német, a belga, a szlovén, a román és a görög csapattal került egy csoportba a magyar válogatott.

Mint ismert, Magyarország lesz a társházigazdája – a szerbek mellett – a július 11-én kezdődő U17-es leány röplabda Eb-nek. A korábbi, 12 csapatos tornák után az idei kontinensbajnokságon már 16 csapat indulhat, a résztvevők két nyolcas csoportban küzdenek a továbbjutásért, körmérkőzéses rendszerben. A sorsolást pénteken Luxembourgban tartották.

A Horváth András vezette magyar csapat Törökország, Belgium, Románia, Szlovénia, Németország, Franciaország és Görögország válogatottja mellé kapott besorolást a kettes csoportban. A másik, egyes nyolcasban a rendező Szerbia mellett Olaszország, Horvátország, Bulgária, Hollandia, Lengyelország, Észtország és Grúzia szerepel. Az Eb hazai helyszíne Békéscsaba lesz.

„Mindkét csoport erős, de szomorúak nem vagyunk a sorsolás miatt. Szeretnénk majd a lehető legjobb teljesítményt nyújtani mindegyik ellenfelünk ellen – mondta Horváth András szövetségi edző a hazai szövetség (MRSZ) honlapján a csoportbeosztás láttán. – Igyekszünk minél több videófelvételt is összegyűjteni a csapatokról, hogy kellően feltérképezzük őket, már el is kezdtük az ezzel kapcsolatos munkát. Nagy röplabdás nemzetekkel mérkőzünk majd meg, biztos vagyok benne, hogy élmény lesz a csapatnak minden összecsapás, pláne hazai közönség előtt, Békéscsabán, ahová nagyon várjuk a szurkolókat. Egyelőre még nem tudjuk, milyen sorrendben következnek a mérkőzések, erről a jövő hét elején kapunk tájékoztatást. Ami pedig a következő időszakot illeti: hamarosan megtörténik a bő keret kihirdetése, s a terveim szerint több mint húsz játékossal június hatodikán kezdjük meg az edzőtábort."

(Kiemelt kép forrása: CEV/MRSZ)